Witam, mieszkam jak widać gdzie, mam 32 lateczka i przymierzam się do zrobienia swojego pierwszego piwka. Jeżeli jest ktoś z okolicy i może pochwalić się swoimi osiągnięciami poprzez poczęstowanie mnie małą buteleczką to myślę, że możemy spędzić na pogaduszkach o ważeniu kilka chwil. Zamierzam wypróbować kilka "gotowców" ale nie wiem od którego zacząć aby miało smak podobny do np warki strong albo Pilsner Urquell. Mam nadzieję, że studiowanie naszego forum pozwoli mi bez przeszkód cieszyć się tym cudnym trunkiem. Jeżeli ktoś zna sposób na obniżenie ceny "puszki" to proszę o PW. Pozdrawiam wszystkich.
witam Pszczółki koło Gdańska
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Zdaje się całkiem niedawno zaczęli puszkować swoje piwa. Dwa lata temu tylko butelki z zawieszką można było kupić na wynos. A ten egzemplarz zakupiony wysyłkowo przez OMB.
ekstr 11.5 / 4,7 alk.
Bardzo dobrze pijalne jaśniuteńkie i lekkie w odbiorze piwo. Chmielenie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-05, 00:03 -
-
Witam,
poszukuję porcelanek z Gdańska (Danzig), Gdyni (Gotenhafen) i Sopotu (Zoppot).-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2018-03-22, 13:57 -
-
Browar Lubrow przeprowadził się do Borcza w 2020 roku z centrum Gdańska, start w nowym miejscu nastąpił w marcu.
Dotarłem tu 18.06.2021 po 4 kilometrowym spacerze przez piękne Kaszuby ze stacji PKP Kiełpino Kartuskie. Już z drogi na budynkach w głębi terenu rzucają się w oczy wielkie...-
Channel: Pomorskie
-
-
24 czerwca 2006 w godzinach 7:00 - 12:00 odbędzie się w piwiarnii "POD KASZTANAMI" w Gdańsku, Aleja Zwycięstwa 8-10, kolejna "Gdańska Giełda Birofilów" (ta zapowiadana cykliczna). Sponsorem giełdy jest tym razem browar "JURAND"
, mam nadzieję że nowy sponsor...
-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
-
-
Coraz gęściej od browarów robi się w regionie południowo-morawskim. Dubňany to kolejne niewielkie miasteczko, które w zeszłym roku dołączyło do piwnej czeskiej mapy.
Browar postanowiliśmy odwiedzić w Walentynki i na miejsce dotarliśmy tuż po godzinie 15.
Historia powstania...-
Channel: Czechy
2020-02-27, 07:30 -
- Loading...
- Koniec listy.