Witam ! Po dłuższym czasie pilnej lektury forum wypadało się zarejestrować..a więc jestem ja.
ja czyli - Łukasz 26 lat, Wrocław, amator i orędownik wszystkiego co można wytworzyć własnoręcznie. Wydawałoby się krótki staż ale na koncie własne wyroby:
- sery wszelakie od oscypków po dojrzewające
- wędlinki wszelakie od szynkowarów po pyszne beczkowe specjały
- chleby, masła i inne smakołyki
- cydry jabłkowe udane oraz mniej udane piwa z brew-kit'a
drugie hobby - piękna i słona akwarystyka morska
w planach: słodowanie..zacieranie..picie oczywiście w miarę pogłębianiabrowarniczej wiedzy dzięki Wam drodzy forumowicze.
Jak tylko znajdę ziarno jęczmienia browarniczego zabieramy się do pracy... jak na razie brak mi pomysłów na taki zakup we Wrocławiu. Odwiedziłem Halę targową, Obornicką ale ziarna jak nie było tak nie ma.
Pozdrawiam
Łukasz (ice4)
ja czyli - Łukasz 26 lat, Wrocław, amator i orędownik wszystkiego co można wytworzyć własnoręcznie. Wydawałoby się krótki staż ale na koncie własne wyroby:
- sery wszelakie od oscypków po dojrzewające
- wędlinki wszelakie od szynkowarów po pyszne beczkowe specjały
- chleby, masła i inne smakołyki
- cydry jabłkowe udane oraz mniej udane piwa z brew-kit'a
drugie hobby - piękna i słona akwarystyka morska
w planach: słodowanie..zacieranie..picie oczywiście w miarę pogłębianiabrowarniczej wiedzy dzięki Wam drodzy forumowicze.
Jak tylko znajdę ziarno jęczmienia browarniczego zabieramy się do pracy... jak na razie brak mi pomysłów na taki zakup we Wrocławiu. Odwiedziłem Halę targową, Obornicką ale ziarna jak nie było tak nie ma.
Pozdrawiam
Łukasz (ice4)
Comment