Witam serdecznie.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • oozz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.07
    • 53

Witam serdecznie.

Na imię mam Marek.
    Zycie rzuciło mnie do Belgii na 10 dni. A ponieważ będzie to powtarzało (to rzucanie) mniej więcej co miesiąc, grzechem było nie skorzystanie z doświadczenia piwoszy z browar.biz

Czytam, czytam i czytam.

I rodzą się pytania....

Dlaczego piwa, które w Belgii kosztują koło 1 euro, w Polsce kosztują koło 10zł pozostanie chyba na zawsze tajemnicą importerów.

Dlaczego w Belgii piwo ZAWSZE nalewane jest do konkretnego szkła (i nigdy im szkła nie brakuje) to też z gatunku nie zgłębionych przeze mnie tajemnic.

Pozdrawiam, wszystkich.
    Ostatnia zmiana dokonana przez oozz; 2011-07-19, 21:49.

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Koło, Sienkiewicza 35, Beefteka Browar Koło
    pebejot
    Z końcem roku w Wielkopolskim Kole rozpoczął działalność browar restauracyjny.
    Browar "Beefteka Browar Koło" zlokalizowany jest w pobliżu centrum, półtora kilometra od dworca kolejowego.
    Lokal mieści się w budynku handlowo-usługowym na dolnym poziomie, dość zakamuflowany...
    2022-01-10, 16:18
  • slaweksl
    Browar w Pakości koło Inowrocławia
    slaweksl
    Witam.
    Poszukuję informacji o przedwojennym browarze w Pakości (Pakosch) koło Inowrocławia.
    W XIX w. istniała m.in. fabryka wód mineralnych, browar, destylarnia ... ale konkretnej informacji nie posiadam.
    Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
    2021-08-23, 13:35
  • dadek
    Mainz, Weißliliengasse 1a, Eisgrub-Bräu
    dadek
    Przyjechawszy wieczorem 14.08.2022 do Mainz i rozłożeniu się w hotelu, ten browarek był pierwszym wyborem na spędzenie reszty dnia, jako że jest czynny najdłużej.
    Powstał w 1989 roku i położony jest u stóp Cytadeli tuż pod jej murami, a właściwie można rzec że właściwie w ich...
    2022-11-19, 02:38
  • wbl
    [Sprzedam] - skrzynki z butelkami Kielczow koło Wrocławia
    wbl
    Sprzedam 3-4 skrzynki z butelkami.
    15 zl/skrzynkę.
    Odbiór osobisty-Kiełczów pod Wrocławiem.
    tel. 663882727
    Tomasz.
    Ogloszenie grzećnościowe...
    2021-08-25, 15:03
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...