Witam

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leo2060
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.07
    • 1

    #1

    Witam

    Jestem leo2060. Mieszkam w Jaworznie, sprzedaję piwo już kilkanaście lat ponieważ prowadzę działalność gospodarczą. Chcę dowiedzieć się jak warzy się piwo i pokusić się o mini produkcję domową. Czekam na fachowe porady.
    leo2060
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

    #2
    Witaj na forum A na porady nie czekaj, tylko najpierw buszuj po forum, aby zdobyć podstawową wiedzę, a gdy będziesz miał wątpliwości- zadawaj pytania w konkretnych działach. Najlepiej na początek odwiedź kołyskę piwowarską:

    Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.


    W wolnej chwili, byłoby miło, gdybyś wypełnił również swój profil (brodacz w prawym górnym rogu).
    I powodzenia

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • polskichmiel
      Potrzebuje porady
      polskichmiel
      No więc sprawa wygląda bardzo prosto, właśnie skończyłem gotować piwo i nagle mnie olśniło, że zapomniałem zamówić drożdzy XD Przechodząc do sedna, czy mogę przelać piwo do fermenatora i dodać drożdze jutro, pojutrze? Czy mam odrazu wszystko wylać i lepiej planować przyszłe zakupy?...
      2021-03-29, 23:51
    • Jabro
      Browar w Jaworznie
      Jabro
      Cześć!
       
      W Jaworznie, między Katowicami a Krakowem, powstaje browar rzemieślniczy!
      Jesteśmy już na etapie domykania prac budowlanych, do końca roku mają być ukończone i będzie mógł powoli pojawiać się sprzęt. A zaplanowaliśmy kawałek fajnego sprzętu, tak...
      2017-11-27, 10:59
    • etman
      Piwowar nr 51
      etman
      Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

      Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
      2024-12-10, 18:48
    • etman
      Piwowar nr 50
      etman
      Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa

      Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.

      Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...
      2024-09-18, 13:25
    • JonI
      Pils - za dużo słodu zakwaszającego! Prośba o porady
      JonI
      Czech Pils to miała być moja trzecia warka z zacieraniem. Uwarzyłem już całkiem przyzwoitego American Wheata i AIPE. Przed wyjazdem na wakacje postanowiłem uwarzyć Czech Pilsa z następujących składników:

      Słody:

      Pilzneński - 2kg
      Monachijski - 1 kg...
      2018-07-25, 20:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...