Jestem leo2060. Mieszkam w Jaworznie, sprzedaję piwo już kilkanaście lat ponieważ prowadzę działalność gospodarczą. Chcę dowiedzieć się jak warzy się piwo i pokusić się o mini produkcję domową. Czekam na fachowe porady.
Witam
Collapse
X
-
Witaj na forumA na porady nie czekaj, tylko najpierw buszuj po forum, aby zdobyć podstawową wiedzę, a gdy będziesz miał wątpliwości- zadawaj pytania w konkretnych działach. Najlepiej na początek odwiedź kołyskę piwowarską:
Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
W wolnej chwili, byłoby miło, gdybyś wypełnił również swój profil (brodacz w prawym górnym rogu).
I powodzenia
Related Topics
Collapse
-
No więc sprawa wygląda bardzo prosto, właśnie skończyłem gotować piwo i nagle mnie olśniło, że zapomniałem zamówić drożdzy XD Przechodząc do sedna, czy mogę przelać piwo do fermenatora i dodać drożdze jutro, pojutrze? Czy mam odrazu wszystko wylać i lepiej planować przyszłe zakupy?...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć!
W Jaworznie, między Katowicami a Krakowem, powstaje browar rzemieślniczy!
Jesteśmy już na etapie domykania prac budowlanych, do końca roku mają być ukończone i będzie mógł powoli pojawiać się sprzęt. A zaplanowaliśmy kawałek fajnego sprzętu, tak...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 -
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 13:25 -
Czech Pils to miała być moja trzecia warka z zacieraniem. Uwarzyłem już całkiem przyzwoitego American Wheata i AIPE. Przed wyjazdem na wakacje postanowiłem uwarzyć Czech Pilsa z następujących składników:
Słody:
Pilzneński - 2kg
Monachijski - 1 kg...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
2018-07-25, 20:00 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment