witam ,zarejestrowalem sie dzisiaj dlatego ,ze bardzo lubie piwo i chcę robic dobre piwo. poszukuje dobrych rad jak w domowym zaciszu produkowac piwo
pozdrawiam
Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
witam ,zarejestrowalem sie dzisiaj dlatego ,ze bardzo lubie piwo i chcę robic dobre piwo. poszukuje dobrych rad jak w domowym zaciszu produkowac piwo
pozdrawiam
dzieki, zanim zrobie pierwsza warke to jeszcze troche czasu minie zanim uporam sie z instalacją, chcę miec taką mal ale profi.pozdrawiam
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Odległość z Koszyc do Malej Idy nie jest daleka, to zaledwie kilkanaście kilometrów z centrum miasta.
Czas w którym jechałem autobusem podmiejskim był tym, kiedy z miasta wraca się do miejsca zamieszkania ze szkół czy pracy.
Przebicie zakorkowanymi ulicami wschodniej metropolii...
Pod koniec września browar zorganizował dni otwarte, niestety w ostatniej chwili rodzinne sprawy pokrzyżowały nam plany i na imprezkę nie dotarliśmy. Drugie i udane podejście zrobiliśmy 01.11 .
Z racji, że browar otwierany jest codziennie, ale dopiero od godziny 15-22 do miejscowości...
Na piwnej mapie Czech pojawił się nowy browar, więc jadąc do Ostravic trochę zboczyliśmy z trasy i odwiedziliśmy leżące nieopodal Ostravy miasteczko Šenov.
Tradycja warzenia piwa w tym mieście sięga, aż trzysta lat wstecz, więc jest czym się pochwalić. Do tej pory na przeciwko...
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
Comment