Barrandov. W zasadzie nie mam ulubionej gospody, choc najlepsze piwo, w tym wypadku Pilsener Urquell, maja w restauracji Lokal. Staram sie odkrywac miejsca, gdzie maja piwa z mniejszych browarow. Nie jest ich duzo, ale coraz wiecej. Czesi sa bardzo konserwatywni i bardzo dlugo odrzucali inne piwa niz typu pilzenskiego. Ofensywa piw niefltrowany swiadczy chyba o zmianie przyzwyczajen.
pozdrawiam,
I.
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Zakupione w którymś z marketów, już nie pomnę czy był to Lidl czy Kaufland dawno temu. Jedno wypiłem wówczas, a drugie postanowiłem zostawić sobie, by zobaczyć jak się sprawi na sylwestra 2023 roku, bo poprzedniego spędziłem w pracy.
Comment