Ahoj, jestem Czech mieszkający i pracujący w Polsce (u czeskiej firmy juz 13 lat) Jestem wielbicielem piwa (inaczej u Czecha nie może nawet być) Znalazłem w Polsce piwa które są równorzędne do czeskich nie koniecznie są to piwa TOP-owe i reklamowane w TV. Są co prawda zwyczaje które chyba do śmierci nie zaakceptuje jak lanie soku do piwa lub podanie piwa z kija w ciągu 10 sekund (oczywiscie bez piany). Ale i tak doceniam postęp w kulturze picia piwa ale przede wszystkim w jakości piwa. I ten portal jest naprawde na dobrym poziomie i pelni role edukacji piwnej kultury. Aby tak dalej :-)
Czech z Piaseczna
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Piwo uwarzone razem z czeskim Budvar Budweiser przy użyciu szczepu drożdży Budvar i metody warzenia dekokcyjnego Budvar,
ale wykorzystuje angielski słód i chmiel (Goldings), aby uzyskać angielski akcent.
Puszka 440 ml, alko 4.8%
Piana - więcej na początku potem z trzaskiem...-
Channel: Anglia
2024-09-20, 12:56 -
-
Krakus założył wątek o polskich browarach na terenach objętych żywiołem powodziowym
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ce#post2342029
a za naszą południową granicą w Czechach niestety też kilka browarów padło ofiarą wielkiej wody:...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Jedyne piwo bezalkoholowe z Kirgistanu, wypite dla zaliczenia. Trudno opisać doznania smakowe, po prostu zimne do wypicia i zapomnienia. Dostępne w butelce szklanej 0,5 litra.1 Photo
-
Channel: Kirgistan
2023-11-19, 14:29 -
-
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...-
Channel: Czechy
-
-
Szkoda, że na otwarcie browaru pogoda nie dopisała i akurat w godzinach popołudniowych zaczęło mocno padać i zrobiło sie zimno.
Na podstawkach powstanie browaru datują na 2018 rok, natomiast pierwsza warka została uwarzona w lutym tego roku, a uroczyste otwarcie odbyło sie weekend...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment