Czech z Piaseczna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Martin933
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.11
    • 4

Czech z Piaseczna

Ahoj, jestem Czech mieszkający i pracujący w Polsce (u czeskiej firmy juz 13 lat) Jestem wielbicielem piwa (inaczej u Czecha nie może nawet być) Znalazłem w Polsce piwa które są równorzędne do czeskich nie koniecznie są to piwa TOP-owe i reklamowane w TV. Są co prawda zwyczaje które chyba do śmierci nie zaakceptuje jak lanie soku do piwa lub podanie piwa z kija w ciągu 10 sekund (oczywiscie bez piany). Ale i tak doceniam postęp w kulturze picia piwa ale przede wszystkim w jakości piwa. I ten portal jest naprawde na dobrym poziomie i pelni role edukacji piwnej kultury. Aby tak dalej :-)
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Martin, witaj na forum Baw się tu dobrze, pozdrawiam serdecznie z Wrocławia

Comment

• arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

Czy to może Ciebie spotkałem w Czeskiej Baszcie jakieś 2-3 tygodnie temu?

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
        Thornbridge, Czech Mates
        Javox
        Piwo uwarzone razem z czeskim Budvar Budweiser przy użyciu szczepu drożdży Budvar i metody warzenia dekokcyjnego Budvar,
        ale wykorzystuje angielski słód i chmiel (
        Goldings), aby uzyskać angielski akcent.

Puszka 440 ml, alko 4.8%

Piana - więcej na początku potem z trzaskiem...
        2024-09-20, 12:56
      • ART
        Powódź 2024 a browary w Czeskiej Republice
        ART
        Krakus założył wątek o polskich browarach na terenach objętych żywiołem powodziowym
        https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ce#post2342029

a za naszą południową granicą w Czechach niestety też kilka browarów padło ofiarą wielkiej wody:...
        2024-09-17, 20:37
      • kruger_nr1
        Abdysz-Ata, Czech Swjetłoje 0%
        kruger_nr1
        Jedyne piwo bezalkoholowe z Kirgistanu, wypite dla zaliczenia. Trudno opisać doznania smakowe, po prostu zimne do wypicia i zapomnienia. Dostępne w butelce szklanej 0,5 litra.
        2023-11-19, 14:29
      • dadek
        Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
        dadek
        Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
        Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
        2023-11-03, 00:29
      • heckler
        Czechy, Ivančice, Kounická 1736/86, Pivovar Ivančice
        heckler
        Szkoda, że na otwarcie browaru pogoda nie dopisała i akurat w godzinach popołudniowych zaczęło mocno padać i zrobiło sie zimno.
        Na podstawkach powstanie browaru datują na 2018 rok, natomiast pierwsza warka została uwarzona w lutym tego roku, a uroczyste otwarcie odbyło sie weekend
        ...
        2023-05-09, 15:56
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...