Cześć :)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • blk01
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.12
    • 18

Cześć :)

Cześć,
    Pochodzę ze Świeradowa w Górach Izerskich (Piwo Izerskei z Czarnkowa to zwykłe Noteckie :P nie ma nic wspólnego z naszym regionem, poza tym, że jest do kupienia w Żabce ), ale mieszkam od 3 lat we Wrocku, gdzie się uczę.

Zawsze miałem ciągoty do próbowania alternatywnych piwek, ale na dobre się zaczęło od FDP 2011 w Leśnicy, a kropkę nad "i" postawiła przeprowadzka w okolice sklepu "Piwosz" :P
    Do czeskiej Granicy mam 3 km, więc mogę przyjmować zamówienia z Wrocławia na czeskie piwo (które, o dziwo, zazwyczaj mi nie smakuje)
    Urodziłem się we Lwówku, więc zainteresowanie lwóweckim browarem też zrobiło swoje

Chciałbym spróbować piwowarstwa domowego, ale na razie jako student nie mam za bardzo możliwości wiec pozostaje mi smakować dorobek regionalnych browarów :P

Lubuję się głównie w gorzkich pilsnerach, pszeniczniakach i porterach (zwłaszcza bałtyckich), ale nie pogardzę żadnym piwem, nawet koncerniakami:P

ulubione: Lwówek, Cornelius, Ciechan Lagerowe, Pilsner Urquell
  • silvian
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2008.08
    • 727

Witam. Jeśli lubisz dobre piwo to dobrze trafiłeś.
    "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

• barthez
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.07
      • 367

Witam, życzę dalszego wytrwałego próbowania.

Comment

• blk01
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.12
        • 18

dziękuję za powitania

Comment

• ppns
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.10
          • 1737

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blk01 Wyświetlenie odpowiedzi
          Cześć,
          Pochodzę ze Świeradowa w Górach Izerskich [..], Pilsner Urquell

Witam krajana - obecnego ( Wrocław ) , jak i dawnego - (2 lata mieszkałem i pracowałem w Lubaniu -błędnie zapisanym w rejestrach jako Lubań Śląski ).

Ta witryna to odpowiednie miejsce dla smakoszy piwa , także dla Ciebie
          piwoppns@wp.pl

Comment

Przetwarzanie...
          X