Witam z Trzebnicy.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • harrymartin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.12
    • 14

    #1

    Witam z Trzebnicy.

    Witam wszystkich forumowiczów.
    Po tym jak coraz częściej zaczęły mi nie smakować kupne piwa, postanowiłem przygotować własne. Właśnie wesoło bulgota mi w fermentatorze Pilsnener z Coopersa z dodatkowym słodem i już ładnie pachnie. Butelki przygotowane i mam nadzieję że browar wyjdzie dobry. Pozdrowienia i Szczęśliwego Nowego Roku.

    [ADMIN: ciach. linki do stron niezwiązanych z postem proszę umieszczać w podpisie/sygnaturce]
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-12-29, 14:39.
    http://ogrodzenia.like.pl/
  • barthez
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 367

    #2
    Witam serdecznie!

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Daray
      Brak wyraźniej fermentacji po 48h
      Daray
      Dzień dobry,

      W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

      Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
      2023-03-13, 20:01
    • ART
      Cztery ściany, Port
      ART
      Bałtyk dotarł do Trzebnicy. I dobrze mu się tu uleżało.

      Dobre, niemal aksamitne na podniebieniu. Czuć moc ale nie alkohol. Tato mówi że porządne i nada się na grudniowe dni porterowe.

      Jest o tyle ciekawe, że żadne typowo porterowe klimaty nie dominują w nim. Ale...
      2022-11-25, 21:05
    • VidiBob
      Piana a brak wyraźnej fermentacji
      VidiBob
      Dzień dobry,
      zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
      2022-05-19, 14:36
    • ohdesu
      Piana przy cichej fermentacji
      ohdesu
      To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
      2019-03-03, 14:39
    • Prusak
      2018.11.23 - 24 Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
      Prusak
      Byłem, poprzyglądałem się, popróbowałem. Ludzi (oczywiście, na oko, więc ocena subiektywna) chyba nieco mniej niż na poprzednich edycjach.
      Nie czepiałbym się, ale chyba ta formuła się wyczerpuje. Stosunkowo mało publiczności "nowej", nie bir gików i ludzi niezwiązanych...
      2018-11-26, 10:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...