Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lenere
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 1

Witam

Piwo-złocisty napój gasi moje pragnienie od jakiś 40 lat.Dzisiaj jakby to było mniejsze ale bardziej poszukiwawcze nowych smaków.
    Mieszkam na Mierzei Wiślanej więc dostęp w wyborze piwa jest siłą rzeczy ograniczony,
    zimą szczególnie ale wypady i czasami wojaże po kraju uzupełniają czasami braki w lodówce.
    Kolekcjonowanie kapsli i podstawek tzw wafli był to przypadek .Nie mam pojęcia czy to jest w tej chwili coś na stałe ale żeby zgłębić wiedzę trzeba szukać kontaktów z ludźmi którzy tą wiedzą mogą się podzielić.
    Pozdrawiam
    Lenere
  • barthez
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 367

Witam i życzę rozwijania piwnych horyzontów!

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Krynica Morska-Piaski, Słoneczna 37, Four Winds
      pebejot
      Pierwszy browar na Mierzei Wiślanej zlokalizowany jest na samym końcu cyplu, trzy kilometry od granicy Federacji Rosyjskiej.
      Browar restauracyjny i hotel "Four Winds Resort & SPA" został otwarty w 2019 roku.
      Hasłem browaru jest "Na zachód od granicy, na północ...
      2020-06-03, 16:23
    • darekd
      Moon Lark, Deepness
      darekd
      Porter Bałtycki

9% alk. Na puszce brak zawartości ekstr.

Według strony www (która czasami podaje inne informacje niż na etykietach)
      ma 22% ekstr.

https://moonlark.pl/beers/deepness

Aromat - wyraźniejsza gorzka czekolada, nieco suszonej śliwki...
      2024-12-03, 01:10
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
      AaLeX
      Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
      2024-07-17, 10:35
    • darekd
      Nymburk, Staročech extra chmelený
      darekd
      Nymburskie piwo pod tą marką trafia do marketów (Penny).

Jest też "klasyczna" wersja też o zaw. alkoholu 5,2%

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tarocech-lezak

Aromat - wyraźniejszy słód, ziołowo-łąkowy...
      2024-01-21, 01:25
    • dadek
      Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 05:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...