Witam wszystkich browarników.
Pochodzę z Żywiecczyzny więc wychowałem się na "Żywcu" mieszkam 20km od browaru.
Doszedłem do wniosku,że piwo z czasów drewnianych beczek nie wróci,uznałem więc że warto spróbować własnego.
Poszedłem na całość i zrobiłem Pilsnera zacierając słody. Warka kończy fermentację za kilka dni butelkowanie a za miesiąc pierwsza degustacja...
Pozdrawiam.
Pochodzę z Żywiecczyzny więc wychowałem się na "Żywcu" mieszkam 20km od browaru.
Doszedłem do wniosku,że piwo z czasów drewnianych beczek nie wróci,uznałem więc że warto spróbować własnego.
Poszedłem na całość i zrobiłem Pilsnera zacierając słody. Warka kończy fermentację za kilka dni butelkowanie a za miesiąc pierwsza degustacja...
Pozdrawiam.
Comment