Szanowni for itd.
Mam na imię Andrzej i 65 lat. A śpioch nie dlatego, że poznałem smak piwa dopiero teraz, a :
- zostałem emerytem
- odkopałem zbiory i porządkuję
- uczę się być inter.. no obsługi komputera.
Pierwsze piwo ok.1963 z browaru z Lwówka. było rozlewane w Jeleniej Górze. Potem studia i nie istniejące browary Piastowski i Mieszczański - Wrocław. Pierwsze nalepki przywiezione z wycieczki studenckiej do Szczecina w 1970 roku. Nie zachowały się. Dopiero gdy zostałem szefem kontroli jakości na stoczni w Koźlu a co za tym idzie dużo wyjazdów na odbiory i sprzedaże nastąpił wybuch zbieractwa. Duży zbiór z Europy z czasów pracy w Żegludze na Odrze w Kędz.- Kożlu. Bardzo pomogli marynarze słodkich wód. W 1986 roku zamieszkałem w Niemcach pod Lublinem. W nowym zakładzie też były wyjazdy. Patrzyli jak na wariata gdy prosiłem w restauracji o odmoczenie nalepki i nie uszkodzenie kapsla.
Posiadam nalepki :
276 z browarów zamkniętych, zlikwidowanych
524 z czynnych
460 zagranica w tym 342 z takich państw jak NRD, RFN, ZSRR, CSRS i Jugosławia
Kapsli też trochę posiadam, ale do nich z porządkami jeszcze nie dotarłem.
Pozdrawiam i podziwiam Was / bez podlizywania/ za wiedzę.
Mam na imię Andrzej i 65 lat. A śpioch nie dlatego, że poznałem smak piwa dopiero teraz, a :
- zostałem emerytem
- odkopałem zbiory i porządkuję
- uczę się być inter.. no obsługi komputera.
Pierwsze piwo ok.1963 z browaru z Lwówka. było rozlewane w Jeleniej Górze. Potem studia i nie istniejące browary Piastowski i Mieszczański - Wrocław. Pierwsze nalepki przywiezione z wycieczki studenckiej do Szczecina w 1970 roku. Nie zachowały się. Dopiero gdy zostałem szefem kontroli jakości na stoczni w Koźlu a co za tym idzie dużo wyjazdów na odbiory i sprzedaże nastąpił wybuch zbieractwa. Duży zbiór z Europy z czasów pracy w Żegludze na Odrze w Kędz.- Kożlu. Bardzo pomogli marynarze słodkich wód. W 1986 roku zamieszkałem w Niemcach pod Lublinem. W nowym zakładzie też były wyjazdy. Patrzyli jak na wariata gdy prosiłem w restauracji o odmoczenie nalepki i nie uszkodzenie kapsla.
Posiadam nalepki :
276 z browarów zamkniętych, zlikwidowanych
524 z czynnych
460 zagranica w tym 342 z takich państw jak NRD, RFN, ZSRR, CSRS i Jugosławia
Kapsli też trochę posiadam, ale do nich z porządkami jeszcze nie dotarłem.
Pozdrawiam i podziwiam Was / bez podlizywania/ za wiedzę.
Comment