Wita świeży żółtodziób w dziedzinie browarnictwa, więc pewnie moje posty będą w formie pytań niż jakiś sensownych porad. Tym czasem biorę i wchłaniam wiedzę od prawdziwych ekspertów.
Witamy, witamy. Pamiętaj o złotej zasadzie - zanim zapytasz przeszukaj forum, zazwyczaj ktoś już miał podobny problem i rozwiązanie jest już gdzieś na forum. A jak nie ma to pytaj śmiało
Miasto Ústí nad Orlicí, a dokładniej dzielnica Hylváty dołączyła do grona miejsc w których po latach przywrócono tradycję warzenia piwa.
Browar działał w latach 1892-1940 r. W kwietniu 2003 r. budynki przy ulicy Pivovarskiej służyły jako magazyny.
Z pierwotnego browaru zachował...
Od stycznia Gliwice mogą pochwalić się nowym browarem, lub browarkiem, gdyż nie wiem czy to nie najmniejszy legalnie działający browar w naszym kraju. Jeżeli się mylę to sorki i proszę o sprostowanie.
Sprzęt to warzelnia o pojemności, tylko 200 l, a tanki są tylko dwa i maja...
Pierwszy browar na Mierzei Wiślanej zlokalizowany jest na samym końcu cyplu, trzy kilometry od granicy Federacji Rosyjskiej.
Browar restauracyjny i hotel "Four Winds Resort & SPA" został otwarty w 2019 roku.
Hasłem browaru jest "Na zachód od granicy, na północ...
Comment