Witajcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kmik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.01
    • 48

Witajcie

Witam szanowne grono browarbizowiczów.
    Jestem Krzysiek, pochodzę z Wrocławia i mam 31 lat. Birofiliami w zakresie kolekcjonowania etykiet interesuję się od 1996 roku. Trwało to kilka lat, a potem przyszła przerwa. Od tego roku postanowiłem reaktywować swoje hobby. Do tego czasu udało się uzbierać jakieś 2 tysiące etykiet. W tamtych czasach posługiwałem sie tylko pocztą polską i listami pisanymi na maszynie Odzew był zdecydowanie większy niż teraz w systemie mailowym i nie było nigdy mowy o kopertach zwrotnych ze znaczkiem. Przykre jest to, że w ciągu tych kilku lat zlikwidowano tyle polskich browarów.
    Zajmuję się również hobbystycznie fotografią sportową, a ściślej to żużel, rajdy samochodowe, drift. Zawód jaki wykonuję to logistyka. Działy jakie głównie odwiedzam to oczywiście Kolekcjonerstwo i jego poddziały.

Pozdrawiam
    Krzysztof Mikołajczyk
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2484

Cześć, też jestem Krzysiek, i też z Wrocławia. Wcześnie zacząłeś się interesować birofiliami. Ile wtedy miałeś lat?
    Witaj na forum.

Comment

• ppns
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.10
      • 1737

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
      [..] Ile wtedy miałeś lat?
      Witaj na forum.
      31 - ( 2012-1996 ) = 15

Ja też zaczałem zbierać etykiety mając lat naście

Witamy nowego wrocławianina.
      piwoppns@wp.pl

Comment

• kmik
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.01
        • 48

Miałem wtedy około 15-16 lat. Zaczęło się od tego, że mój ojciec, kiedy miał tyle lat co ja zbierał pocztówki hotelarskie z całego świata. Miał tego mnóstwo! Rozmawialiśmy o tym, kiedy zaproponował, żebym ja coś podobnego zbierał. Padło na etykiety, także nie było to hobby odgapione od kogoś, tylko zainicjowane wspólnie z ojcem. Nie sądziłem wtedy, że będzie to tak ciekawa sprawa. Pierwszym łupem były odmaczane etykiety z butelek. Mama pracowała na Nowym Dworze w PSS Społem i miałem wtedy dostęp do wszystkich skrzynek z butelkami na wymianę. Pamiętam jak się podjarałem kiedy znalazłem tam Broka Viking Pierwszym zestawem jaki upolowałem osobiście był jak na Wrocław przystało Browar Piastowski. Dostałem wszystko co było możliwe. Potem targi piwa w Hali Ludowej i ładny zestaw z Namysłowa Dalej już poszło ładnie. Kilka browarów polskich, czeskich, aż tu nagle KENIA! To był szok i niedowierzanie. Z egzotyki było jeszcze Fiji 2x, Barbados, Malta, Grenada, Tajlandia, Trynidad i Tobago. Dziś już nie jest tak łatwo. Maila można zignorować, a nawet nie pokwapić się o odpowiedź.

Krzysiek
        Last edited by kmik; 2012-03-20, 10:30.

Comment

Przetwarzanie...
        X