Sława!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Livres
    Porucznik Browarny Tester
    • 2012.04
    • 324

Sława!

Marcin, lat 28. Zawodowo inżynier budownictwa, prywatnie fan heavy metalu, whisky, prozy amerykańskiej (głównie postmodernizm i okolice), piłki nożnej oraz F1. I oczywiście piwa.

Piwem nieco bliżej zainteresowałem się 2-3 lata temu, gdy doszedłem do wniosku, że produkcja polskich koncernów przestała nadawać się do picia. Początkowo przerzuciłem się na ogólnodostępne piwa czeskie, a z czasem zacząłem też odkrywać rodzime browary regionalne. Poważną eksplorację tego, co ma do zaoferowania polski rynek piwny - zarówno w zakresie produkcji własnej jak i importu - oraz eksperymenty z różnymi stylami uskuteczniam jednak dopiero od pół roku, tak że można powiedzieć, że w dalszym ciągu jestem na początku mojej piwnej drogi.

Ulubione rodziny piw: pale ale, weizen, pilsner.

Pozdrawiam
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Witaj na forum i baw się tu dobrze

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      2025.03.29 - Rzeszów - 11 Międzynarodowa Giełda Birofiliów
      Ahumba
      Podkarpacki Klub Birofilów serdecznie zaprasza wszystkich na 11 Międzynarodową Rzeszowską Giełdę Birofiliów!
      Start
      2025-03-29
      Koniec
      2025-03-29
      Adres
      Rzeszów, Krakowska 289, Podkarpacka Okręgowa Izba Inżynierów Budownictwa
      2024-10-07, 15:25
    • dadek
      Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
      dadek
      Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
      2024-04-24, 00:15
    • Jacek_C
      2023.03.25 - Rzeszów - 9 Rzeszowska Giełda Birofiliów
      Jacek_C
      Podkarpacki Klub Birofilów serdecznie zaprasza wszystkich na 9 Międzynarodową Rzeszowską Giełdę Birofiliów!

Kiedy? 25 marca 2023
      Gdzie? ul. Krakowska 289, Rzeszów
      Budynek Podkarpackiej Okręgowej Izby Inżynierów Budownictwa
      W godzinach od 8:00 do 13:00

Głównym...
      2022-11-07, 17:12
    • dadek
      Gryfice, Nowy Świat 8, Browar Folga
      dadek
      Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
      2019-09-27, 04:46
    • bastion
      Ukraina, Tarnopol, Anatolija Żiwowa 5a, Kowczeg.
      bastion
      Są takie miasta, mimo że nie specjalnie urodziwe, do których z przyjemnością się wraca.
      Panuje tam zazwyczaj jakaś pozytywna aura, która dobrze wpływa na samopoczucie, a inne aspekty schodzą na plan dalszy.

U mnie na tej liście jest m. in. Tarnopol.

Główny...
      2018-03-25, 22:15
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...