Cześć!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mozolowski
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.04
    • 1

Cześć!

Witam wszystkich, jako "świeżak"!
    Jestem, póki co, amatorem. Uwielbiam jednak Piwo. Moim pragnieniem jest dowiedzieć się od Was więcej na temat ciemnych piw typu porter bałtycki. Dla mnie te "ciężąry" są wspaniałą przygodą smakową. Na chwilę obecną piję cieszyński Żywiec Porter. Jest to dla mnie zupełna nowość. Odkryłem, że piwo, oprócz tego, że jest piwem, może mieć także charakter i hmm... duszę. Chciałbym douczyć się co jeszcze warto spróbować.
    Mieszkam na tzw. "zakuprzu" więc z porterów (bałtyckich), w wielkich bólach udaje się urodzić tylko żywiecki Porter.
    Jeszcze raz, więc witam. I mam nadzieję na dyskusję i wskazówki, od osób, które już "niejedno" spróbowały.
    Dziękuję.
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9132

Witam serdecznie i życzę dużo wrażeń pozytywnych związanych z piwem. Fajnie byłoby, gdybyś odpowiednio potraktował myszką faceta z brodą u góry po prawej. Wypełnisz wtedy swój profil a sam kiedyś stwierdzisz, że wolisz rozmawiać z konkretną osobą niż z jakimś anonimem
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
      e-prezes
      alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
      2024-12-03, 22:18
    • Prusak
      Abbey Ales, Oh, Mr Porter
      Prusak
      Porter wyspiarski o zawartości alkoholu, 4,9%
      Kolor ciemnomiedziowy z nutami bordowymi przechodzącymi w brąz.
      Piwo klarowne.
      Zapach: paloność, elementy słodowe i lekko maślane.
      Piana drobna, początkowo gęsta, opada do średniej grubości obrączki, zostawia nieregularnie...
      2024-08-30, 18:30
    • Petitpierre
      Amber Po Godzinach, Dymiony Porter Bałtycki
      Petitpierre
      7zł w Carrefour, ale schowany. 8vol, słody wędzony bukiem i olchą. Na pierwszy niuch suszone owoce, żurawina, jabłko, śliwka. Wędzonka jest ledwo zaznaczona w smaku, za to dominantą jest dym jak w whisky z Islay. W smaku porter goryczkowy, dymny i taniczny. Bardzo przyzwoite piwo.
      2025-02-01, 09:59
    • Prusak
      Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
      Prusak
      E: 24 Blg
      A: 10, 5%
      Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
      Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
      W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
      2025-01-03, 01:31
    • Ahumba
      2025.01.18 - Warszawa, Baltic Porter Day 2025 w CBM
      Ahumba
      "Baltic Porter Day 2025
      Jak co roku świętujemy to najważniejsze piwne święto. Spodziewajcie się przynajmniej czterech porterów na kranach, dużej selekcji butelek/puszek, specjalnego burgera i coś jeszcze wymyślimy" cytat ze strony wydarzenia...
      Start
      2025-01-18
      Koniec
      2025-01-18
      Adres
      Warszawa, ul. gen. Władysława Andersa 23,
      2024-11-03, 17:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...