czołem ludu ...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotrowin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.06
    • 1

czołem ludu ...

witam wszystkich forumowiczów i gości, właśnie postanowiłem zacząć wspaniałą przygodę z browarnictwem domowym i liczę na waszą pomoc, pozdrawiam

Related Topics

Collapse

• Luki1946
    Czołem
    Luki1946
    Czołem. Łukasz lat 31, mieszkaniec Kwidzyna (pomorskie). Do rejestracji na forum najbardziej przyczynił się dział "kolekcjonerstwo" jako, że od niedawna rozpocząłem swoją własną kolekcję etykiet oraz kapsli. Pozdrawiam serdecznie.
    2017-10-28, 15:01
  • daro96610
    Czołem piwosze
    daro96610
    No witam Panów i Panie (jeśli są ). Dopiero uczę się piwnego świata, ale poznawanie jest bardzo przyjemne zaczynam właśnie przygodę z piwowarstwem domowym i mam nadzieję, że za kilka tygodni pochwalę się tym, co uwarzyłem pozdrawiam
    2018-09-12, 14:31
  • bastion
    Słowacja, Gemerska Panica 256, Pivovar Jajnekem.[ Bez wyszynku]
    bastion
    W tej części południowej Słowacji, browarów jest jak na lekarstwo. W Rożnavie jest Kaltenecker i to w zasadzie wszystko. To taki nieco wykluczony obszar pod wieloma względami. Na przykład przez Gemerską Panicę wiedzie linia kolejowa i jest tam przystanek, ale od lat w żadnych mniejszych miejscowościach...
    2022-06-22, 20:43
  • VidiBob
    Piana a brak wyraźnej fermentacji
    VidiBob
    Dzień dobry,
    zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
    2022-05-19, 14:36
  • bastion
    Ukraina, Browary, Bandery 30, ReBrew. [Bez wyszynku]
    bastion
    Kiedy zaczęła się agresja Rosji na Ukrainę, przeczytałem gdzieś że browar Pinta razem z browarem ReBrew, uwarzyli piwo - Hazy Discovery Kyiv.
    Szkoda że to wszystko urodziło się w takich okolicznościach. Oczywiście przypomniałem sobie wizytę w tamtejszym browarku którą wspominam...
    2022-05-04, 20:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...