witam wszystkich forumowiczów i gości, właśnie postanowiłem zacząć wspaniałą przygodę z browarnictwem domowym i liczę na waszą pomoc, pozdrawiam
czołem ludu ...
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Czołem. Łukasz lat 31, mieszkaniec Kwidzyna (pomorskie). Do rejestracji na forum najbardziej przyczynił się dział "kolekcjonerstwo" jako, że od niedawna rozpocząłem swoją własną kolekcję etykiet oraz kapsli. Pozdrawiam serdecznie.
-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
No witam Panów i Panie (jeśli są
). Dopiero uczę się piwnego świata, ale poznawanie jest bardzo przyjemne
zaczynam właśnie przygodę z piwowarstwem domowym i mam nadzieję, że za kilka tygodni pochwalę się tym, co uwarzyłem
pozdrawiam
-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
W tej części południowej Słowacji, browarów jest jak na lekarstwo. W Rożnavie jest Kaltenecker i to w zasadzie wszystko. To taki nieco wykluczony obszar pod wieloma względami. Na przykład przez Gemerską Panicę wiedzie linia kolejowa i jest tam przystanek, ale od lat w żadnych mniejszych miejscowościach...3 Photos
-
Channel: Słowacja
-
-
Dzień dobry,
zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Kiedy zaczęła się agresja Rosji na Ukrainę, przeczytałem gdzieś że browar Pinta razem z browarem ReBrew, uwarzyli piwo - Hazy Discovery Kyiv.
Szkoda że to wszystko urodziło się w takich okolicznościach. Oczywiście przypomniałem sobie wizytę w tamtejszym browarku którą wspominam...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
- Loading...
- Koniec listy.