Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mah
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.06
    • 2

Witam

Jestem z Opola a cnotę piwną straciłem wiele lat temu w Staromieju (tubylcy wiedzą o co chodzi)
    Aktualnie jestem na etapie eksperymentów z własnym browarem... dzisiaj doszedł do mnie zestaw startowy z brew kitem. Zobaczymy co wyjdzie czyli do pierwszej warki

Tymczasem pozdrawiam znad kufla Lwówka Książęcego

Related Topics

Collapse

• darekd
    Gut Forsting [Tilmans Biere], Das Helle
    darekd
    Browar kontraktowy, który prowadzi Ludwig Tilman z Monachium. Piwo uwarzono również dość niedaleko Monachium w browarze Gut Forsting.

Warzą dolną i górną fermentację, z klasykami trochę eksperymentują, trochę jak w tym wytrawnym exporcie:

https://www.browar.biz/forum/piwo/...
    2024-11-27, 01:10
  • dadek
    Katowice, Żwirki i Wigury 11, Browar StarKraft
    dadek
    Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
    W browarze pracują...
    2024-04-11, 23:26
  • bastion
    Łotwa, Ryga, Avotu Iela 74, Alus Rume Trofeja.
    bastion
    Wystarczy przespacerować pieszo z dostojnej starówki kilkanaście minut by znaleźć się w bardziej skromnej zabudowie przeplatanej kamienicami i drewnianymi domami.
    W jednej z takich uliczek mieści się browar Trofeja, który na miejscu posiada wyszynk. Moim zdaniem nie jest to klasyczny...
    2023-03-14, 23:29
  • e-prezes
    OpperBacco, L'una Rossa
    e-prezes
    OpperBacco to już spory browar rzemieślniczy butelkujący i puszkujący swoje piwa oraz o bardzo uznanej pozycji. Startował w początkach włoskiego kraftu i ma w palecie dużo ciekawych eksperymentów (linia Abruxensis) oraz solidne pozycje poszukiwane przez koneserów (np. baltic porter). Mnie...
    2023-02-17, 13:34
  • e-prezes
    Browar Stu Mostów, The headless horseman
    e-prezes
    Trochę to zaskakujące, że właśnie to piwo dyniowe nosi imię mitycznej postaci znanej z legend i przekazów pisanych czy też już z współczesnej twórczości audiowizualnej. Głowę postać z etykiety puszki piwa posiada i ja jej po wypiciu nie straciłem.
    Piwo ma dość pokaźny baling - 23 stopnie,...
    2022-11-29, 16:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...