Jestem również piwoszem i kolekcjonerem. Chciałbym uczestniczyć w dyskusji koncentrując się głównie na browarach (w znaczeniu wytwórni piwa oczywiście). Ostatnio trafiam niestety na brak nazw wytwórców piwa, a dostawcy zasłaniają się tajemnicą handlową, co dla mnie jest rzeczą dziwną. Dlatego ciekaw jest czy ktoś mógłby mi pomóc na tym forum. Pozdrawiam
Witam
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.
To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...-
Channel: Surowce
2025-02-13, 18:23 -
-
Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
-
Channel: Niemcy
-
-
Wizytę w piwnej stolicy Wołynia, zacząłem od jedynego tam browaru rzemieślniczego.
Ma on swoją siedzibę nieco oddaloną od centrum, w okolicy licznych blokowisk.
Firma Eliteko działa już na rynku od dłuższego czasu, a od początku istnienia to była zwyczajna hurtownia.
...-
Channel: Ukraina
2020-02-01, 20:42 -
-
Działająca od 1999 roku przy ZOO w Dvůr Králové nad Labem restauracja Lemur została na przełomie 2017-18 roku gruntownie przebudowana na restaurację z browarem o nazwie Safari.
Mieszczący się zaraz przy parkingu poprzedni, brzydki, parterowy budynek restauracji Lemur ,ozdabiał, szyld...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.