Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Antypolityk
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.08
    • 2

Witam

Jestem również piwoszem i kolekcjonerem. Chciałbym uczestniczyć w dyskusji koncentrując się głównie na browarach (w znaczeniu wytwórni piwa oczywiście). Ostatnio trafiam niestety na brak nazw wytwórców piwa, a dostawcy zasłaniają się tajemnicą handlową, co dla mnie jest rzeczą dziwną. Dlatego ciekaw jest czy ktoś mógłby mi pomóc na tym forum. Pozdrawiam

Related Topics

Collapse

• SwinskiRyjek
    Bobik słodowany
    SwinskiRyjek
    Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.

To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...
    2025-02-13, 18:23
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Vaclava Havla 6z, Zlak Brewery. [ Bez wyszynku]
    bastion
    Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
    Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch
    ...
    2023-11-19, 17:21
  • dadek
    Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
    dadek
    W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
    2022-10-21, 02:12
  • bastion
    Ukraina, Równe, Ul. Soszenka 5, Eliteko.
    bastion
    Wizytę w piwnej stolicy Wołynia, zacząłem od jedynego tam browaru rzemieślniczego.
    Ma on swoją siedzibę nieco oddaloną od centrum, w okolicy licznych blokowisk.
    Firma Eliteko działa już na rynku od dłuższego czasu, a od początku istnienia to była zwyczajna hurtownia.
    ...
    2020-02-01, 20:42
  • heckler
    Dvůr Králové nad Labem, Štefánikova 3213, Pivovar Safari
    heckler
    Działająca od 1999 roku przy ZOO w Dvůr Králové nad Labem restauracja Lemur została na przełomie 2017-18 roku gruntownie przebudowana na restaurację z browarem o nazwie Safari.
    Mieszczący się zaraz przy parkingu poprzedni, brzydki, parterowy budynek restauracji Lemur ,ozdabiał, szyld...
    2018-07-25, 15:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...