Witam!
Jestem nowo zarejestrowanym użytkownikiem. Piwowarstwem domowym interesuje się od około 2 lat, moja pierwsza warka właśnie kończy fermentować. Studiuję Inżynierię Środowiska na KUL-u. Chciałbym napisać pracę inżynierską na temat drożdży w piwowarstwie domowym/rzemieślniczym. Potrzebuję pomocy w skompletowaniu bibliografii. Przede wszystkim potrzebuję tytułów, mile widziane informacje o dostępności. Chętnie odkupię/pożyczę jeśli ktoś posiada ciekawą literaturę.
Chcę skupić się na wpływie różnych szczepów drożdży na smak/aromat w piwie ale pozycje dotyczące innych zagadnień związanych z piwowarstwem również mnie interesują. Preferuję książki w języku polskim ale z tego co udało mi się dowiedzieć więcej informacji znajdę w języku angielskim.
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam
Jestem nowo zarejestrowanym użytkownikiem. Piwowarstwem domowym interesuje się od około 2 lat, moja pierwsza warka właśnie kończy fermentować. Studiuję Inżynierię Środowiska na KUL-u. Chciałbym napisać pracę inżynierską na temat drożdży w piwowarstwie domowym/rzemieślniczym. Potrzebuję pomocy w skompletowaniu bibliografii. Przede wszystkim potrzebuję tytułów, mile widziane informacje o dostępności. Chętnie odkupię/pożyczę jeśli ktoś posiada ciekawą literaturę.
Chcę skupić się na wpływie różnych szczepów drożdży na smak/aromat w piwie ale pozycje dotyczące innych zagadnień związanych z piwowarstwem również mnie interesują. Preferuję książki w języku polskim ale z tego co udało mi się dowiedzieć więcej informacji znajdę w języku angielskim.
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam
Comment