Cześć.
Jestem młodym i zielonym pasjonatem piwka. Studiuję w Chinach sinologię (chinolistyka) o profilu ekonomicznym. Za parę dni zaczynamy pisać pracę licencjacką. Zgłoszony temat zawiera w sobie zagadnienia takie jak: Historia browarnictwa, współczesność i przyszłość w USA, Europie ( Anglia, Niemcy i Polska) oraz Azja (Chiny i Japonia). Kultura, drogi rozwoju, różnice. Oczywiście Chiny będą w centrum uwagi. Browarnictwo w Chinach z mojego punktu widzenia jest niezwykle interesujące. Chiny są największym producentem piwa na świecie a zarazem największą pustynią kraftu. Możliwe, że Państwo nie wiedzą iż obecność browaru w tym kraju jest zasługą Polaków.
Zgłaszam się do was z prośbą o pomoc, sugestie i ocenę materiałów, które według was mógłbym wykorzystać. Na pewno znacie interesujące publikacje, filmy czy książki w których mógłbym znaleźć przydatne informacje. Byłbym dozgonnie wdzięczny.
Wstępnie wybrane materiały:
1. The Beer Bible.
Autor: Jeff Alworth
2. Craft Beer Revolution: The Insider's Guide to B.C. Breweries
Autor: Joe Wiebe
3. A Guide to Everything You Need to Know about Beer Including the History, Brewing, Ingredients, Varieties, Serving, and International Consumption
Autor: Dakota Stevens
4. Beer: The Ultimate World Tour
Autor: Bill Yenne
5. The New World Guide to Beer
Autor: Michael Jackson
6. Eyewitness Companions: Beer
Autor: Michael Jackson
Kupiłem już na allegro kilka pozycji, które kolega mi do Chin później podrzuci. Nie były szczególnie drogie, a może coś ciekawego w nich znajdę. Są to:
7. Domowe piwo.
Wydawnictwo: Firma Księgarska Olesiejuk
8. Tyskie Vademecum piwa
Autor: Michael Jackson
9. Browary Łodzi i regionu. Historia i współczesność.
Autor: Marcin Jakub Szymański
10. Domowe warzenie piwa (wydanie drugie)
Autor: Richard Lehrl
Jest to moja pierwsze praca dyplomowa, temat na który zdecydowałem się jest dla mnie nie lada wyzywaniem. Uznałem jednak, że będzie to również ciekawa przygoda.
Jeśli uznam, że praca ta zakończona została sukcesem. Napiszę tłumaczenie na język Polski i podzielę się nią z Państwem na forum.
Dziękuję uprzejmie.
Damian Chen
Jestem młodym i zielonym pasjonatem piwka. Studiuję w Chinach sinologię (chinolistyka) o profilu ekonomicznym. Za parę dni zaczynamy pisać pracę licencjacką. Zgłoszony temat zawiera w sobie zagadnienia takie jak: Historia browarnictwa, współczesność i przyszłość w USA, Europie ( Anglia, Niemcy i Polska) oraz Azja (Chiny i Japonia). Kultura, drogi rozwoju, różnice. Oczywiście Chiny będą w centrum uwagi. Browarnictwo w Chinach z mojego punktu widzenia jest niezwykle interesujące. Chiny są największym producentem piwa na świecie a zarazem największą pustynią kraftu. Możliwe, że Państwo nie wiedzą iż obecność browaru w tym kraju jest zasługą Polaków.
Zgłaszam się do was z prośbą o pomoc, sugestie i ocenę materiałów, które według was mógłbym wykorzystać. Na pewno znacie interesujące publikacje, filmy czy książki w których mógłbym znaleźć przydatne informacje. Byłbym dozgonnie wdzięczny.
Wstępnie wybrane materiały:
1. The Beer Bible.
Autor: Jeff Alworth
2. Craft Beer Revolution: The Insider's Guide to B.C. Breweries
Autor: Joe Wiebe
3. A Guide to Everything You Need to Know about Beer Including the History, Brewing, Ingredients, Varieties, Serving, and International Consumption
Autor: Dakota Stevens
4. Beer: The Ultimate World Tour
Autor: Bill Yenne
5. The New World Guide to Beer
Autor: Michael Jackson
6. Eyewitness Companions: Beer
Autor: Michael Jackson
Kupiłem już na allegro kilka pozycji, które kolega mi do Chin później podrzuci. Nie były szczególnie drogie, a może coś ciekawego w nich znajdę. Są to:
7. Domowe piwo.
Wydawnictwo: Firma Księgarska Olesiejuk
8. Tyskie Vademecum piwa
Autor: Michael Jackson
9. Browary Łodzi i regionu. Historia i współczesność.
Autor: Marcin Jakub Szymański
10. Domowe warzenie piwa (wydanie drugie)
Autor: Richard Lehrl
Jest to moja pierwsze praca dyplomowa, temat na który zdecydowałem się jest dla mnie nie lada wyzywaniem. Uznałem jednak, że będzie to również ciekawa przygoda.
Jeśli uznam, że praca ta zakończona została sukcesem. Napiszę tłumaczenie na język Polski i podzielę się nią z Państwem na forum.
Dziękuję uprzejmie.
Damian Chen
Comment