porada - jaki odbiornik GPS?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

porada - jaki odbiornik GPS?

Pytam o radę, gdyż nie mam w tym temacie żadnego rozeznania. Mam zamiar kupić odbiornik turystyczny GPS do celów lokalizacji fortyfikacji. Próbowałem znaleźć jakieś wskazówki na forach GPS, ale tam w zasadzie dyskutują ludzie, którzy już się znają i ciężko się porozumieć.

Co powinien mieć taki odbiornik:
    - działanie na jednym komplecie baterii powyżej 12 godzin
    - możliwość wgrywania map, ze wskazanie na mapy Polski (wektorowe i rastrowe), a w szczególności Sudety i ich przedgórze. Obszary poza Polską w ogóle mnie nie interesują.

Do czego mi jest potrzebny:
    - wskazywanie drogi o punktu o wskazanych współrzędnych. Nie potrzebuję rozbudowanej funkcji planowania tras.
    - pomiar współrzędnych odnalezionego punktu.

Jeśli ktoś potrafi pomóc, będę zobowiązany.

Przy okazji - jaka jest dokładność pomiaru przeciętnego odbiornika? W Żadnych opisach sprzętu tego nie znalazłem.

Related Topics

Collapse

• Jakubdan
    Porada dla nowicjusza
    Jakubdan
    Cześć, wazę swoje pierwsze piwo z brekwitu Gozdawa Amber Lager i mam pytanie bo nie wiem czy do końca wszystko dobrze robię. Wszystko zrobiłem tak jak pisze w instrukcji na początku fermentacji było 14-15 blg trzymałem przez 48h w 21* a następnie schłodziłem, ze względu ze nie miałem żadnego...
    2021-09-30, 21:16
  • balon91
    porada dotycząca temperatury
    balon91
    Witam serdecznie.
    Właśnie zacząłem warzyć swoje pierwsze piwo.
    Niestety nie pomyślałem o temperaturze, mianowicie aktualnie fermentator stoi w kuchni w temp 23 stopnie Celsjusza.
    Z tego co widzę drożdże ładnie wzięły się do roboty bo ładnie bulgoczę przez rurkę....
    2021-07-10, 13:47
  • pebejot
    Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
    pebejot
    Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
    Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
    2023-12-27, 00:28
  • dadek
    Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
    dadek
    Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
    2023-12-05, 00:56
  • Anahan89
    Przepis na najzwyklejszego RISa, porada.
    Anahan89
    Hej,
    męczy mnie moja luba, bo RIS to jej ulubiony styl piwa, zebym jej uwarzyl. Przymierzam sie do zrobienia 10 l, ale nie moge znalezc przepisu- chodzi mi o najzwyklejszy, bez udziwnien na wlasnie 10 l. Dodatkowo slyszalem o trudnosciach z fermentacja tak gestej brzeczki. Jakich drożdży uzyc....
    2018-01-16, 15:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...