niebanalne opisy piw

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

niebanalne opisy piw

Może to nienajlepsze miejsce, ale...
    Nie mogę znaleźć wątku/dyskusji, zawierającej wyselekcjonowane z recenzji "niebanalne" opisy piw.
    Były tam odniesienia do bardzo oryginalnych skojarzeń barw, zapachów i smaków...
    Pamiętacie? Pomożecie odnaleźć? Z góry dziękuję
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1314

a pamiętasz fiolę1?
    moja faworytka
    veni, emi, bibi

Comment

• wpadzio
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.06
      • 2656

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur
      a pamiętasz fiolę1?
      moja faworytka
      Chyba faworyt. Zapraszam do poczytania pierwszych postów fioli1. Tam widać, że jeszcze BYŁ. Potem widząc samcze mlaskania zaczął bawić się po prostu konwencją. A że łeb podróżował w innych co nasze wymiarach...
      Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
      Serviatus status brevis est
      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• yaro74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
        Może to nienajlepsze miejsce, ale...
        Nie mogę znaleźć wątku/dyskusji, zawierającej wyselekcjonowane z recenzji "niebanalne" opisy piw.
        Były tam odniesienia do bardzo oryginalnych skojarzeń barw, zapachów i smaków...
        Pamiętacie? Pomożecie odnaleźć? Z góry dziękuję
        Chyba to ten temat:

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Jičín, Chelčického 8, Pub Jičín
          dadek
          Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
          Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
          2025-01-11, 02:32
        • AaLeX
          Braniewo, Złoty Dukat
          AaLeX
          Nowość z braniewskiego browaru (kod LG). Przynajmniej nigdy wcześniej tego nigdzie nie widziałem. Brak wątku na tym forum również to potwierdza. Alkohol 6%. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Opisy w 3 językach, po polsku, angielsku i włosku. Po...
          2024-06-25, 16:50
        • darekd
          Camba, Winter Zauber Märzen
          darekd
          Gónobawarski duży browar rzemieślniczy działający od 2008 r. i początkowo związany z producentem sprzętu piwowarskiego BrauKon (korzysta z niego wrocławski Stu Mostów) jako ich browar eksperymentalny.

https://www.camba-bavaria.de/

14,5% ekstr., 6% alk., 17 IBU

...
          2024-02-07, 00:42
        • e-prezes
          Perła, Doppel bock
          e-prezes
          Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
          2024-01-24, 14:47
        • darekd
          L'Instant, La Française
          darekd
          Kraftowy browar spod Paryża, którego historia sięga 2017, ale chyba od 2021 r. warzą stacjonarnie (albo na nowym miejscu).

https://bieres-linstant.fr/

Pale Ale, 12,6% ekstr., 5,6% alk. Nazwa zapewne związana z użytym chmielem. Jest nim bowiem francuski (alzacki) Mistral (single...
          2023-11-26, 22:57
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...