Witam, nazywam się Paweł i wraz z grupą znajomych planujemy wybrać się w tym roku na piwną imprezę. Nie wiemy jednak czy lepiej na Festiwal Piwa czy moze na Targi Piwne. Chciałbym byście mi pomogli wybrać która z owych imprez jest lepsza. Interesuje nas coś w stylu: stoiska z przedstawicielami Polskich browarów, gdzie można przed zakupem piwa spróbować czy jego smak nam pasuje. Ogólnie bardziej interesuje nas nietrzeźwienie przez 3 dni od naszych Polskich browarów a nizeli jakieś zabawy, gry i koncerty. Domyslam się że w takim razie pewnie lepszą są targi piw jednak nie wiem zbytnio czy się one różnią od Festiwalów. Mógł by ktoś wyjaśnić czym te dwie imprezy się różnią i jak one wyglądają? Byłbym bardzo wdzięczny.
Targi Piwne a Festiwale
Collapse
X
-
Piwo mocne, wódka i ławka pod blokiem i można nie trzeźwieć nawet całe wakacje."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Chodzi bardziej oto że chcemy spróbować jak najwięcej piw z naszych browarów, bo umnie ciężko jest dostać coś naszego typu: Kormoran, Namysłów itp. A co za tym idzie próba spróbowania każdego piwa skończy się nie trzeźwieniem :P Chcemy smakować świata, porównywać, jak koneserzy. Szukać TEGO najlepszego piwa dla nas.
Comment
-
-
A tak naprawdę to czym sie różnią targi piwne od festiwalu piwnego? Z racji wykonywanego zawodu odwiedziłem większość festiwali piwnych w Polsce. Na targach piwnych byłem raz. Zorganizował je Browar Jana z Zawiercia, a zaproszone były głównie hurtownie piwne, kupcy z różnych sieci handlowych i oczywiście przedstawieciele browarów.
Palandril, tutaj masz mapę festiwali piwnych: https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...SIP9tS-Elm-7mw
W tym roku jest jeszcze kilka fajnych imprez. Zdążycie "niewytrzeźwieć".Ostatnia zmiana dokonana przez Promil03; 2016-07-02, 19:51.
Comment
-
-
Ogólnie to targi powinny być bardziej branżowe i mające nastawienie na kontakty biznesowe a festiwal to takie ludyczne spotkanie, w tym wypadku przy piwie. Zatem wam proponuje festiwal.
Choć pod względem ekonomicznym pewnie najlepiej wyjdzie wizyta w lepiej zaopatrzonym markecie lub sklepie specjalistycznym i koneserska sesja w domu czy na działce.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziA tak naprawdę to czym sie różnią targi piwne od festiwalu piwnego?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziOgólnie to targi powinny być bardziej branżowe i mające nastawienie na kontakty biznesowe a festiwal to takie ludyczne spotkanie, w tym wypadku przy piwie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziI to właśnie ta różnica. Choć istotne jest również to, że na targach branżowych próbki towarów są gratisowe, a na festiwalach musisz za nie płacić.
Comment
-
Comment