Witam, z góry sory, jeśli dałem na zły dział.
Zastanawiam się jakie znaczenie ma rodzaj zastosowanego materiału aparatury na kondycję drożdży, a co za tym idzie też i produkcję piwa. Jaka będzie różnica między zastosowaniem: plastikowego lub stalowego fermentora, czy szklanego baniaka.
Próbowałem szukać w googlach ale kiedy wpisuję frazę podłoże to automatycznie wyświetlają się artykuły o podłożu hodowlanym, w sęsie o pożywkach dla drożdży. Znalazłem jedynie z trzy materiały z czego przykładowy jest o wpływie nanorurek na bakterie do syntezy biosurfaktantów.
Czy ktoś mógłby mi wskazać jakieś słowa kluczowe do znalezienia właściwej literatury, bądź samemu ma jakieś teorie na ten temat?
Z góry dzięki
Zastanawiam się jakie znaczenie ma rodzaj zastosowanego materiału aparatury na kondycję drożdży, a co za tym idzie też i produkcję piwa. Jaka będzie różnica między zastosowaniem: plastikowego lub stalowego fermentora, czy szklanego baniaka.
Próbowałem szukać w googlach ale kiedy wpisuję frazę podłoże to automatycznie wyświetlają się artykuły o podłożu hodowlanym, w sęsie o pożywkach dla drożdży. Znalazłem jedynie z trzy materiały z czego przykładowy jest o wpływie nanorurek na bakterie do syntezy biosurfaktantów.
Czy ktoś mógłby mi wskazać jakieś słowa kluczowe do znalezienia właściwej literatury, bądź samemu ma jakieś teorie na ten temat?
Z góry dzięki
Comment