Wybieram się w sobotę 09.07 samochodem z Katowic przez Gliwice do Ostravy na piwne zakupy.
Wycieczka do Ostravy
Collapse
X
-
I chciałbyś nam przywieźć kilkanaście skrzynek kvasnicovego z ostravskiego pivovaru Jak będziesz miał chwilę to polecam myknięcie do Hukvald, Koprivnic, Stramberka - te trzy browarorestauracje leżą w kole o średnicy pewnie 10-15 km obok siebie, przy samym Novym Jicinie który znajduje się bodajże 30-50 km od Ostravy.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Jestem ograniczony (czasowo) - muszę wrócić do Gliwic w cztery godziny od wyjazdu - taka praca.
Jakiś hipermarket zdążę obskoczyć, jeżeli chcesz - pszeniczniaka mogę zakupić (oczywiście nie kilkanaście skrzynek) - tylko gdzie ? Bo na półkach w hipkach tylko Ostravar Svetly albo Strong.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
W Carrefourze w Ostravie pszeniczniak stoi na półeczce
Chętnie bym pojechał ale szykuje się imprezka w Poraju więc raczej odpada.A o której planujesz wyjazd i powrót?Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2005-07-05, 17:45.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckWybieram się w sobotę 09.07 samochodem z Katowic przez Gliwice do Ostravy na piwne zakupy.
To może następnym razem - udanych łowów i pochwal się co przywiozłeś ( dla mnie czarny pardubicki - proszę ).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotA o której planujesz wyjazd i powrót?Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckGryplan: 10.00 Katowice - 10.30 Gliwice - 11.30 Chałupki - 12.00 Ostrava - 14.00 Chałupki - 15.00 Gliwice - 16.30 Brenna.
Akuratnie ta trase znam i jeszcze mi sie nigdy nie udalo w ciagu 1 godziny z chalupek do gliwic dotrzec a szczegölnie w granicach 14 godziny
Moze zapomniales powiedziec ze lecisz helikopterem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiTo sobie ale Plan ulozyles
Akuratnie ta trase znam i jeszcze mi sie nigdy nie udalo w ciagu 1 godziny z chalupek do gliwic dotrzec a szczegölnie w granicach 14 godziny
Moze zapomniales powiedziec ze lecisz helikopteremDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckTo będzie sobota: do Rybnika 20 minut, Rybnik 10 min (przez centrum - nie przez rondka), do Wodzisławia 10 min, z Wodzisławia 20 min.
Ja potrzebuje zawsze z Wodzislawia az do Giwic na wjazd na Autostrade ponad Godzine.
Z Chalupek poprzez Gorzyce i Turze do Wodzislawia droga jest w remoncie i i nie wiem czy dojedziesz w 20 Minut.
A poza tym dlaczego droga powrotna do Gliwic a potem do Brennej-nie lepiej bezposrednio z Czech udac sie do Brennej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiTo zycze przyjemnej podrözy.
Ja potrzebuje zawsze z Wodzislawia az do Giwic na wjazd na Autostrade ponad Godzine.
Z Chalupek poprzez Gorzyce i Turze do Wodzislawia droga jest w remoncie i i nie wiem czy dojedziesz w 20 Minut.
A poza tym dlaczego droga powrotna do Gliwic a potem do Brennej-nie lepiej bezposrednio z Czech udac sie do Brennej
Co do trasy Gliwice - Brenna: po prostu muszę zawieźć żonę do pracy w Gliwicach, a potem odebrać ją z pracy. No i dopiero wtedy będziemy razem weekendować w Brennej.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckGryplan: 10.00 Katowice - 10.30 Gliwice - 11.30 Chałupki - 12.00 Ostrava - 14.00 Chałupki - 15.00 Gliwice - 16.30 Brenna.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckKolejna wycieczka już jutro - 11.11.2005.
W Ostrawie / Hypernova spotkaliśmy Jarka Nohavica ... to prawdziwy cud nad cudy spotkać takiego dostojnego gościa w dzień po recitalu w Chorzowie !
Comment
-
Comment