Nasz kroko jak żywy...
Uwielbiałem to auto za jego " ludzkie podejście samochodu do człowieka". W nim było wszystko tam gdzie powinno być a do tego to "płynięcie" na trasie.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Kombi bardzo mi się podoba, trochę gorzej z jego pojemnościa bagażnika - 415 l wobec 500 wersji sedan .
Żą, już przestań z tymi bagażnikami . I tak przy transporcie piwa prędzej ograniczy Cię tzw. DMC (dopuszczalna masa całkowita), a nie "litraż" .
A z kupnem krokodyla się pospiesz, bo jako "jangtajmery" idą w cenę, no i... wiesz... na zlot z wiatrem we włosach to za kilka lat może być kiepawo... .
A dobry serwis nie-ASO dowolnego auta na pewno znajdziecie w Warszawie.
Tak OT, w zeszłym tygodniu dowiedzieliśmy się, co oznaczają naprawy w ASO. Podjechaliśmy sprawdzic kolejny samochodzik, wiedząc, że należy w nim zmienic zwrotnicę (wg ASO). Chłopaki wzięli samochód na podnośnik i ni diabła nie wiedzieli na psi dzyndzel ASO chce zmieniac zwrotnicę. Tuleje zawieszenia i wymieniony przez ASO prawy przegub, a i owszem, a i tak, ale zwrotnica - nówka sztuka nie śmigana. Więcej, samochód przegląd miał tydzień temu w ASO i nikt nie zwrócił uwagi, że cała skrzynia biegów zalana jest olejem i cieknie. To nadal nie wszystko: w bagażniku samochodu były zdrowe części wymienione właśnie przez ASO. Najlepszym jednak był fakt, że w czerwcu zmieniane były wszystkie płyny i pasek rozrządu (na co właściciel miał faktury), a komputer wykazywał inspekcję 30 000 km temu...
Wracając do tematu: dziś znowu jedziemy obejrzec sobie samochodzic: BMW 318 Coupe - zobaczymy, co chłopaki powiedzą
Oj, trzy paski się na drzwiach gwoździem wygraweruje, jeśli przyjedziecie tym na zlot.
Za tą usługę podziękujemy, bo już mamy Gratis w zeszłym roku na Ochocie wykonaną...
Zakup poczyniony, dresy zakupimy w tym tygodniu. Póki co, do domu przyjechała umowa, dokumenty i instrukcja obsługi - bohater zdarzenia zamieszkał u chłopaków: zrobią mu pompę ABS i maglownicę, a potem będziem śmigac po drogach, aż miło. Jest to BMW 318 is coupe, ten z nieco mocniejszym silniczkiem (140 KM). Przebieg: 176 000 km, skrzynia manualna, klimatronic, ABS, ASR, elektryczne lusterka, wspomaganie kierownicy, komputer pokładowy, dwie poduszki powietrzne. Teraz stoi na stalowych felgach z zimówkami, ale dostaliśmy też alusie z letnimi oponkami.
A tak wygląda nasz brumbrumek (zdjęcia byłego właściciela, zamieszczone za Jego wiedzą i zgodą):
I jeszcze jedna niespodzianka: Dziobak znalazł swój nowy domek, który da mu drugie życie. Na razie trwa usuwanie przeróbek dziada, potem będzie czas na resztę. Nasz Dziobak w pięknej klasie wróci na polskie drogi
Piwo wymienione z Marusią na zlocie w Osiecznej. Butelka 0,5l. Moc? ekstrakt 12. Kolor czarny, nieprzejrzysty. Pod silne światło maleńkie fioletowe refleksiki. Piana średnia, kawowo-brązowa, drobniutka i trwała. Bardzo ładna. Zapach wyraźnie zdominowany przez kawę. Poza tym ciemne słody i...
Jak na Etykiecie pisze Piwo wyprodukowane w Cooperacji Browaru Czterej z Portierni i Naczelnik Wroclaw &Walbrzych Cooperation.
Piwo Wajcha Naczelnika Warka 28(2)-chyba nic nie zapomnialem.
Uwarzone ktöregos Piatku Kwietnia 2005.
Piana obfita i trwala drobnoziarnista ale tak...
Piwo z wymiany z Marusią. Butelka 0,5l. Alkohol?, ekstrakt 12. Kolor czarny. Pod światło nic nie prześwituje. Smoła. Piana niewielka, brązowa. Właściwie taki dywanik. Nie trzyma się długo. Zapach palonego ziarna, kawy zbożowej. Umiarkowanie intensywny. Gorzki, lekko wytrawny. Smak także...
Comment