Pieczarku, cenne uwagi, ale wolałabym, żebyś mi nie rozmydlał tematu.
Czterej z Portierni i Pils poszukują samochodu...
Collapse
X
-
-
No fakt, ale jest autem klasy wyższej, a takie właśnie bardziej tracą na wartości od aut niższych segmentów. Poza tym same Ople bardziej tracą, a przynajmniej było tak parę lat temu, więc Opel klasy wyższej paradoksalnie może po latach kosztować tyle co Opel klasy średniej.
Comment
-
-
Marusia, ciężką masz nogę... Ale Skoda nie wygląda tak tragicznie.
Ja polecam VW Passata B5 (od '97). Sam jeżdżę takim od 2,5 roku. Auto wygodne, tanie w eksploatacji (z silników to tylko TDI 90 i 110 KM - 6,5l ON/100 km), mało awaryjne a i części tanie. Problemem może być znalezienie nie zajeżdżonego egzemplaża, ale nie jest to niemożliwe. Chcociaż w tej cenie to będzie ciężko, chyba że parę klocków dołożycie i solidnie poszukacie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziMarusia, ciężką masz nogę... Ale Skoda nie wygląda tak tragicznie.
.
Comment
-
-
Ja mam Vectre B kombi 1,8 16V zgazowana. Nie narzekam. Tankuje i jezdze. Byłem nią w NL, w Bayeruth i było fajnie na autobanie.
P.S. to ile wyście jechali?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNa zdjęciach może nie wygląda, ale w rzeczywistości...
Polecałbym MB 124 - wypasione, wygodne, wytrzymałe - dobrze dobrane posłuży wiernie przez wiele latbez brody...
Comment
-
-
Warto zajrzeć tu, także w temacie innych marek:
Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!
бухло победит зло!
Comment
-
-
Dzięki, Qrug, wyczytałam, że Nissan Primera, któremu to też się Slav przyglądał odpada - za drogie części
Ogólnie spory wybór furek teraz na rynku jest, jak szukaliśmy 5 lat temu było sporo gorzej.... tak mi się wydaje przynajmniej, może źle pamiętam?
Comment
-
-
Zacznijcie po prostu od wizyty w komisie lub na giełdzie. Niektóre modele auta mogą "nieleżeć" od samego początku, czasem nie wiadomo dlaczego ale tak jest. Wtedy nie tracisz czasu na oglądanie ofert na nie.
Co do konkretów to odradzam wiecie co... Ścierwo jedne znów dołożyłem 1,5 tyś i to nie koniec."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ja mam astrę, dwóch znajomych ma vectry, i nikt nie narzeka Samochody są proste, części tanie, nie ma z nimi własciwie żadnych większych problemów. Omega i japończyki to chyba nie najlepszy wybór, chyba że chcecie mieć skarbonkę na kółkachBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziCo do konkretów to odradzam wiecie co... Ścierwo jedne znów dołożyłem 1,5 tyś i to nie koniec.
Comment
-
-
Fido, Wasz VW to który właściwie rocznik jest?
My pewnikiem raczej zostaniemy przy wyborze Opla, pewnie Vectra, tylko diesel albo z gazem, bo u nas się dużo jeździ i już przy Felicii średni rachunek za wachę miesięcznie wynosił 500-600 zł (bez dodatkowych szaleństw wyjazdowych). Przy skodzie nie zostajemy, bo Fabie ponoć do d.. są w porównaniu z Felkami, patrzyłam też za Octavią, ale słaby wybór jest, w przeciwieństwie do Opli.
Co do siadania i sprawdzania, czy auto leży to mi pewnie każde będzie leżało - nasza skodzianka była strasznie "męska", tzn. popsute wspomaganie, ciężko wchodzące biegi (tzn. nie wadliwie, po prostu poprzedni właściciel chyba mocną rękę miał), hamulec ręczny jak Slav zaciągnął, to dwiema rękami musiałam ściągać Ale nieźle się jeździło i awaryjna nie była bestia. Kurcze, jakąś stypę trzeba chyba będzie zrobić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziF popsute wspomaganie, ciężko wchodzące biegi (tzn. nie wadliwie, po prostu poprzedni właściciel chyba mocną rękę miał), hamulec ręczny jak Slav zaciągnął, to dwiema rękami musiałam ściągać
Jak Vectre kupicie to róznica będzie duża.
Przy wymianie rozrządu warto wymieniać pompę wodną. Ja zrobiłem błąd i były kłopociki jak padła.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Jakie łyse opony, dbaliśmy o bezpieczeństwo auta, kilka razy w roku przeglądzik był. Poobijana i porysowana, podrdzewiała, ale w pełni sprawna była. Chyba zaraz zacznę się rozczulać
Comment
-
Comment