wspólne zamówienie - potrzebni chętni z Krakowa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwojtaszek
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.09
    • 114

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
    Ja wezmę jakieś płynne drożdże do portera i może jakiś słód, zależnie od tego kiedy Art wyśle mi to co u niego zamówiłem razem ze śrutownikiem.
    Mnie też kusi wziąć jakies płynne drożdże, ale musiałby mnie ktoś praktycznie przeszkolić jak je rozmnażać, bo do jednej warki to trochę rozrzutność jest chyba...
    Marek - domowarzyciel namiętny

    Comment

    • Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszek
      Mnie też kusi wziąć jakies płynne drożdże, ale musiałby mnie ktoś praktycznie przeszkolić jak je rozmnażać, bo do jednej warki to trochę rozrzutność jest chyba...
      Możemy wziąć sobie High Gravity na spółkę i sobie romnożyć

      Krakowski Konkurs Piw Domowych !

      Comment

      • Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszek
        Mnie też kusi wziąć jakies płynne drożdże, ale musiałby mnie ktoś praktycznie przeszkolić jak je rozmnażać, bo do jednej warki to trochę rozrzutność jest chyba...
        Masz opis tutaj. Poza tym na forum jest kilka tematów o tym. Tutaj jest artykuł Naczelnika, a tu komentarze do niego. A coś specjalnie o Wyeast'ach jest znowuż tutaj. Damy sobie radę

        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19261

          #19
          to jak? ktoś jeszcze się pisze??

          Comment

          • mwojtaszek
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.09
            • 114

            #20
            Ja na razie nie mam dużych potrzeb, ale do tych drożdży płynnych, razem ze Schlangim chciałem się dopisać.
            Marek - domowarzyciel namiętny

            Comment

            • Shlangbaum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2005.03
              • 5828

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszek
              Ja na razie nie mam dużych potrzeb, ale do tych drożdży płynnych, razem ze Schlangim chciałem się dopisać.
              W sensie, że bierzemy jeden szczep na spółkę?

              Krakowski Konkurs Piw Domowych !

              Comment

              • mwojtaszek
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.09
                • 114

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                W sensie, że bierzemy jeden szczep na spółkę?
                Tak bym właśnie to widział. Bierzemy jeden szczep, startujemy, rozmnażamy i mamy każdy swoją działę
                Marek - domowarzyciel namiętny

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #23
                  We Wrocławiu ( i nie tylko) świetnie funkcjonuje zasada przekazywania sobie gęstwy z jednego szczepu. Można tez oczywiscie dzielić nowe i robić startery, ale gęstwa ma tę wyższość, że drożdże w niej są juz rozruszane, łatwiej startują i lepiej jedzą Oczywiście musielibyście zadbać o to, żeby się te gęstwy nie popsuły, ale to wiadomo. Ja się staram jak najszybciej użyć otrzymanej od kogoś gęstwy, ale przeca sa i tacy, co po pół roku w lodówce trzymają tylko przepłukując i potem stawiaja na nich świetne piwa
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

                    #24
                    ja na przechowywanie nie mam warunków, więc poczekam jak kolegom to wyjdzie
                    na PW proszę o pozycje z BA do zamówienia.

                    Comment

                    • Titus_Fox
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2005.10
                      • 400

                      #25
                      hmmmz. lista już pewnie zamknięta ?

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19261

                        #26
                        już dawno przyszło następnym razem!

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19261

                          #27
                          coś widzę, że niektórzy zapominają o tym wątku
                          wystarczy wpisać się, że ktoś robi zamówienie tu czy tam, a nóż ktoś z nas ma jakiś drobiazg do wzięcia...

                          Comment

                          • Kalot
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2005.04
                            • 29

                            #28
                            Witam.
                            W najbliszym czasie planuje zakup w BA. Więc jak by ktoś też planowal to zapraszam.

                            Comment

                            • Shlangbaum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2005.03
                              • 5828

                              #29
                              W najbliższym czasie - czyli do kiedy trzeba się zdecydować ?

                              Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                              Comment

                              • Titus_Fox
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2005.10
                                • 400

                                #30
                                czyli wpis, że jesteś z Bochni, jest dla picu ? Ale dobrze wiedzieć, bo właśnie chciałem zamówić parę drobiazgów, dla których nie opłaca się składać osobnego zamówienia.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X