chciałam zapytać czy ktoś wie gdzie szukać bilansu składników do produkcji piwa,mam tu na myśli schemat technologiczny i obliczenia-potrzebuję do projektu na uczelnię
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Tarnopol to bardzo kosmopolityczne miasto. Wyższe uczelnie które tutaj funkcjonują, powodują że w knajpkach przeważa zdecydowanie młodzież. Le Rock jest tego jakby utożsamieniem. Różne języki, różne kolory skóry, misz - masz kulturowy. To miejsce gdzie odbywają się koncerty, stworzone...
Będac kilka lat temu w Mołdawii, od miejscowych miłośników złocistego napoju miałem informację, że działa na terenie Naddniestrza w Rybnicy, browar rzemieślniczy.
Ale gdy oczekiwałem konkretów, nikt nic nie wiedział dokładnie.
Minęło kilka lat i podjąłem decyzje o odwiedzeniu...
Kilka lat temu podczas spaceru po Benderach, kolega Wiktor zaproponował małą przerwę i wypicie piwa z kija w miejscowej rozliwajce.
Byłem w lekkim szoku, ponieważ tak dobrego piwa w Naddniestrzu nie piłem.
Fajnie zbalansowany pełny smak i co się rzadko zdarza, czuć chmiel. ...
Comment