Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Kto ma konto na ebayu?
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąhttp://cgi.ebay.de/MINOLTA-AF-4-24-5...QQcmdZViewItem
No więc będę wdzięczny, jeśli jakaś dobra dusza z paypalem wylicytuje mi ten obiektyw. Maksymalna cena, jaką jestem skłonny zapłacić, to 130 ojro (bez kosztu przesyłki).
Przelew raczej przed końcem licytacji nie dojdzie, ale chyba z paypalem jest tak, że płaci się po otrzymaniu przesyłki - to prawda?
O ile dobrze zrozumiałem, przed licytacją trzeba się skontaktować ze sprzedającym - więc o to też proszę. Mogę coś napisać, ale tylko po angielsku, bo niemieckiego nie znaju.
jezeli ktos wygra ten przedmiot i placi PayPal to osoba sprzedajaca juz po uplywie kilku sekund ma na swoim Koncie piweniazki i ma zaznaczone w swoich ustawieniach ze ktros kto kupil juz zaplacil.
Pomiedzy Transakcjami w Niemczech nie ma zadnych dodatkowych oplat natomiast w USA czy kanadzie sa pobierane dodatkowe oplaty w wysokosci 1-3 % i trzeba dokladnie uwazac co osoba sprzedajaca pisze czy czasem nie zada tej oplaty dodatkowo.
Nie wiem jaki duzy jest ten Objektyw ale musisz sie liczyc z Kosztani przesylki za Paczuszke w wysokosci co najmniej 8,60 € jezeli jej gabaryty nie przekrocza
Dlugosc *Szerokosc*Wysokosc =90 centymetrow i waga nie moze przekraczac 2 Kg.
Jezeli te parametry nie bedo dotrzymane musisz 17 Euro za paczke do 5 Kg przygotowacComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
O ile dobrze zrozumiałem, przed licytacją trzeba się skontaktować ze sprzedającym - więc o to też proszę. Mogę coś napisać, ale tylko po angielsku, bo niemieckiego nie znaju.
W aukcji tej pisze ze jezeli masz jakies pytania w sprawie tego Obiektywu-bo to jest nie nowy ale Uzywany ale w dobrym stanie to masz napisac i on wszystko wyjasni.
Nie ma mic wspolnego zebys cos pisal zanim zaczniesz licytowac.
I podzielam zdanie Magyka zalatw to na PW bo kilku chetnych i to z Polski juz na ten Objektyw jestComment
-
Sprzedający pisze, że koszt wysyłki poza Niemcy jest 17 euro, więc taką sumę założyłem.
Hm... Skoro płatność jest natychmiast, to będę potrzebował kogoś, kto będzie skłonny założyć te 600 zeta, a przelew wykonam w poniedziałek rano. Jeśli jest taki ktoś, to proszę o informację.
Comment
-
A czy takich obiektywow na allegro nie ma? Nie wspominając o giełdzie fotograficznej?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąNie ja świruję, tylko Andi
Z innej beczki. Walczysz o obiektyw o nominalnym zakresie ogniskowych 24-50. Dolny zakres jest interesujący dla aparatów na tradycyjny film. Dla cyfrówek z cropem 1,5 albo 1,6 będziesz miał nieciekawy obiektyw o zakresie odpowiadającym ok. 35-75 mm. To zakres użyteczny, ale średnio uniwersalny. Czy ten obiektyw oferuje tak dobrą jakość, że warto się o niego bić?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąNie ja świruję, tylko Andi
Wyjasnilem na czym polega platnosc poprzez PayPal a nie na jakiej zasadzie polega Platnosc na EBAY.
Na Ebay masz czas 1 do 2 tygodni po tym termini sprzedawca zacznie sie niepokoic i moze sie wycofac z Aukcji i nawiaze kontakt z EBAY a ty otrzymasz negatywny komentarz a w najgorszym stadium-chociaz bardzo zadko Wyklucza Ciebie z EBAY.
Ot Tyle i nie wiem na czym polega moje swirowanie
Jeszcze raz zaznaczam ze Platnosc poprzez przekaz,z Konta ,Gotowka czy poprzez PayPal to to samo jedynie PayPal jest najszybszy ale tez trzeba zaplacic przed wysylka przedmiotu przez sprzedajacego.
Mysle ze na tyle po Polsku jeszcze potrafie zeby normalny Czlowiek mnie zrozumial bez uzywania Tlumacza z Googli albo innychComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi(...) a ty otrzymasz negatywny komentarz a w najgorszym stadium-chociaz bardzo zadko Wyklucza Ciebie z EBAY (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikNie Ciebie czyli Żą tylko dostanie się osobie licytującejComment
-
Jeszcze jedno moge dodac jako pouczenie dla uzytkownikow ktorzy nie znaja zasad EBAY.
Zanim cos Kupisz sprawdz od kogo i kto na cos takiego jest napalony i przebija ceny
pofatyguj sie na tyle zeby sprawdzic Komentarze od Kupujacych i Sprzedajacych moze sam cos wywniiskujesz?
dla mie jest zagadka gdy np w tej Aukcji niejaki heizehr (2)
przebija dana Aukcje o 20 czy wiecej Euro
Majac sam 2 pozytywne Komentarze i jeden od wlasnie Sprzedajacego przebija zecz o 25 Euro. Gdy sie widzi ze 2 Ludzi z Polski sie na ten artykul napalilo.
Nie chce zle wrozyc ani nic przepowiadac ale otworzyl bym szeroko oczy czy to nie ten sam Obiektyw wlasnie juz raz kupil ten co teraz przebijaComment
-
No ale teraz sam zauwazylem za JA SWIRUJEComment
Comment