W związku z tym, że zostałem właścicielem piwnicy w kamienicy, zgłaszam swoją gotowość do przyjęcia na okres leżakowania dowolnej liczby pełnych butelek. Opłata niewygórowana i zdecydowanie przelewem !
Ja też mam dostęp do pewnej piwnicy pod ziemią i jest tam teraz ok. 16-18 st. C czyli żadne mecyje. Sprawdź dokładnie i się przestań wymigiwać, rzuciłeś temat to poniesiesz konsekwencje
Ja też mam dostęp do pewnej piwnicy pod ziemią i jest tam teraz ok. 16-18 st. C czyli żadne mecyje. Sprawdź dokładnie i się przestań wymigiwać, rzuciłeś temat to poniesiesz konsekwencje
Czy do zbadania tego wystarczy zwykly termometr pokojowy i ile czasu powinien spędzić w piwnicy żeby wynik był miarodajny?
Czy do zbadania tego wystarczy zwykly termometr pokojowy i ile czasu powinien spędzić w piwnicy żeby wynik był miarodajny?
W zasadzie powinien to być termometr piwniczny a nie pokojowy ale myślę że i taki sobie poradzi
Wydaje mi się że możesz go tam na jakiś czas zostawić ale odczyt chyba najrozsądniej byłoby zrobić pod koniec upalnego dnia.
Z pewnym opóźnieniem: ponieważ temrometr był raczej mało profesjonalny, uzyskane wyniki ciężko mi uznać za wiarygodne. W godzinach 17 - 19 w czasie upalnych dni zakres temperatur wahał się w granicach 17 - 20 stopni Celsjusza. Jednak moje odczucia sensoryczne były inne.
W październiku 2019 roku małe miasteczko w połowie drogi pociągiem pomiędzy Přerovem a Vyškovem na Moravě uzyskało swój browarek. Zlokalizowano go w samym centrum 100 m od rynku. Dojście od stacji kolejowej jest proste - z budynku dworca 50 m w dół ul. Nádražní i w prawo w Masarykovą,...
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
Comment