poszukuję pilnie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jery693
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.07
    • 4

    poszukuję pilnie

    Witam wszystkich forumowiczów!
    Mam pytanie - jako że pracuję dla pewnej firmy współpracujacej z browarami szukam 350 termometrów do piwa i 1.000 szt. noży do ścinania piany. Dobrze byłoby gdyby termometry miały jakieś eleganckie etui.
    Czy może ktoś się spotkał ze sklepem/firmą która coś takiego produkuje/sprowadza?
    Będę bardzo wdzięczny za informację.
    Pozdrawiam!
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

    #2
    Czy to ma być artykuł dla jakiegoś sklepu dla piwowarów domowych, czy też dla browaru ?

    Krakowski Konkurs Piw Domowych !

    Comment

    • Jery693
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.07
      • 4

      #3
      Witam,
      poszukuje tego dla browaru - dla sieci Żywiec.
      Pozdrawiam

      Comment

      • arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

        #4
        O ile sam nie pracujesz w agencji reklamowej, poszukaj w tych agencjach, które zajmują się również dostarczaniem gadżetów. Albo u producentów artykułów reklamowych.

        Comment

        • Jery693
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.07
          • 4

          #5
          No własnie pracuję.... I próbuję coś w materi piwowarskiej działać.....
          Pozdrawiam

          Comment

          • arcy
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.07
            • 7538

            #6
            W wyniku krótkiego przeglądu ofert dowiedziałem się, że pod pojęciem noża barmańskiego kryje się na ogół scyzoryk z otwieraczem.

            Mam tylko jedno pytanie: po co barmanowi nóż do ścinania piany? Toż przecież piwo leje się z pianą.

            Comment

            • JAckson
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6122

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
              Mam tylko jedno pytanie: po co barmanowi nóż do ścinania piany? Toż przecież piwo leje się z pianą.
              Może zamiast łyżki - jak jest za dużo piany to ścina się jej górę równo z brzegiem kufla i dalej leje piwo.
              Last edited by JAckson; 2006-07-12, 14:29.
              MM961
              4:-)

              Comment

              • arcy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.07
                • 7538

                #8
                A nie lepiej zaczekać aż sama nieco opadnie?

                Comment

                • JAckson
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6122

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                  A nie lepiej zaczekać aż sama nieco opadnie?
                  Ale wtedy nóż byłby zbędny
                  MM961
                  4:-)

                  Comment

                  • Jery693
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.07
                    • 4

                    #10
                    W wyniku wysokich temperatur piwo pieni się bardziej niż zwykle - taki nożyk służy do obcinania/zgarnywania nadmiernej ilości pianki

                    Comment

                    • Shlangbaum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2005.03
                      • 5828

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jery693
                      W wyniku wysokich temperatur piwo pieni się bardziej niż zwykle - taki nożyk służy do obcinania/zgarnywania nadmiernej ilości pianki
                      Piwo jest z chłodziarki więc temperatura na zewnątrz nie ma znaczenia A nożyk do pianki służy tylko niewykwalifikowanym barmanom nie umiejącym sprawnie nalać piwa żeby agenci firm z gadżetami reklamowymi mogli na nich zarobić...

                      Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                      Comment

                      • zbysia
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2004.09
                        • 907

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                        Piwo jest z chłodziarki więc temperatura na zewnątrz nie ma znaczenia A nożyk do pianki służy tylko niewykwalifikowanym barmanom nie umiejącym sprawnie nalać piwa żeby agenci firm z gadżetami reklamowymi mogli na nich zarobić...
                        Nie wiem, czy koledzy pamietają serial o piwie belgijskim na Planet?
                        Otóż sposób lania piwa wyglądał tak: nalewało sie piwo do pokala, "obcinało" nożem nadmiar piany, aby była równo z brzegiem pokala i podawało tak, aby nie dotykać ręką barmańską tegoż pokala. I był to właśnie belgijski sposób nalewania piwa, najwyżej oceniany na różnych barmańskich konkursach.
                        To tyle w kwestii wyjaśnienia, o ile oczywiście o taki nóż chodzi . Bo nie wiadomo o co może chodzić GŻ.
                        fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #13
                          No tak, Zbysiu, ale to dotyczyło TYLKO piwa belgijskiego, którego GŻ chyba nie polewa
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • iommi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.07
                            • 1522

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                            (...) Mam tylko jedno pytanie: po co barmanowi nóż do ścinania piany? Toż przecież piwo leje się z pianą.
                            Barmanowi w tym kraju rzeczywiście łyżka wystarcza, ale nową (potencjalną) gałąź kolekcjonerstwa tutaj widzę...
                            *****************************

                            Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

                            *****************************

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19258

                              #15
                              np. firmowe wykałaczki

                              Comment

                              Przetwarzanie...