Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Prośba do znawców ustrojstwa zwanego komputerem.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedziTo ja z innej mańki. Mam ponad 100 zdjęć (z XII Giełdy w Żywcu), w sumie jakieś 250 MB.
A nie myślałeś o zmniejszeniu fotek przed publikacją wykorzystując funkcję batch -> automate w Fotoshopie albo inne oprogramowanie? Tylko polecam wyostrzenie każdego zdjęcia filtrem Sharpen po przeskalowaniu każdej fotki.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedziA nie myślałeś o zmniejszeniu fotek przed publikacją wykorzystując funkcję batch -> automate w Fotoshopie albo inne oprogramowanie? Tylko polecam wyostrzenie każdego zdjęcia filtrem Sharpen po przeskalowaniu każdej fotki.
Na szczęście Pan Googlowski i tak poprzerabiał zdjęcia na swoje (ca. 300 kB) więc jak ktoś chce więksiejsze i lepsiejsze to do mnie napisze. No nie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedziTo ja z innej mańki. 2,5 MB na jedno zdjęcie JPEG to potwornie dużo - czyli wysoka rozdzielczość i niska kompresja. Fakt że wtedy zdjęcia wychodzą super i można powiększać szczególiki, ale za to ściąganie ich przez net trwa koszmarnie długo.
A nie myślałeś o zmniejszeniu fotek przed publikacją wykorzystując funkcję batch -> automate w Fotoshopie albo inne oprogramowanie? Tylko polecam wyostrzenie każdego zdjęcia filtrem Sharpen po przeskalowaniu każdej fotki.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedziO czym do mnie rozmawiasz?
A nie myślałeś o przeskalowaniu fotek z batcha? Tylko pamiętaj o dodaniu Sharpen do kolejki.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziinstalujesz skaner przez program instalacyjny dołączany do sprzętu czy poprzez dodaj nowy sprzęt (tudzież automatycznie po podłączeniu sprzętu do portu USB)? w tym drugim przypadku często występują problemy ze sprzętem (przynajmniej HP ) .
Chyba jednak zrobię sobie format jak nie będę miał czegoś ciekawszego do roboty.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedziPrzećwiczyłem wszystkie możliwości.
Chyba jednak zrobię sobie format jak nie będę miał czegoś ciekawszego do roboty.
Comment
-
-
Słyszałem o wypalonych pikselach, ale to co dziś zrobiło mi się z monitorem to.. czarna dziura!! Po włączeniu dziś kompa zauważyłem w rogu kilka odbarwionych na fioletowo pikseli, zacząłem szukać gwarancji i gdy wróciłem do monitora ujrzałem to co na fotce... Jest to niemal idealne koło, tylko w samym rogu brakuje "okrągłości". Na szczęście jest jeszcze na gwarancji. Spotkał się ktoś z czymś takim?Last edited by Pendragon; 2009-06-11, 18:00.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ekran jest idealnie płaski, nie widzę żadnych uszkodzeń. Tajemnicza sprawa, z komputera korzystam tylko ja. Jeszcze wczoraj wszystko było ok. A dziś po włączeniu najpierw zastrajkowało kilka pikseli w samym rogu a teraz taka plama... Nie mam pojęcia jak to się mogło stać, chyba że lunatykuję Uderzenie powiadasz - ale czym? W golfa nie gram, chyba że .. na komputerzeLast edited by Pendragon; 2009-06-11, 19:01.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Trafna uwaga
Comment
-
-
Przy uruchomieniu też jest taka plama?
Coś ten kształt zanadto regularny, jak na uszkodzenie mechaniczne czy wadę sprzętową...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Jedyne wyjscie z sytuacji: zamaluj kropke zaczarowanym olowkiem.
Tylko bez zbytnych owaliPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
Comment