Prośba do znawców ustrojstwa zwanego komputerem.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    pewnie wyłaczyłeś obsługę javy w przeglądarce
    no i poszło dzięki
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
      To ja z innej mańki. Mam ponad 100 zdjęć (z XII Giełdy w Żywcu), w sumie jakieś 250 MB.
      To ja z innej mańki. 2,5 MB na jedno zdjęcie JPEG to potwornie dużo - czyli wysoka rozdzielczość i niska kompresja. Fakt że wtedy zdjęcia wychodzą super i można powiększać szczególiki, ale za to ściąganie ich przez net trwa koszmarnie długo.
      A nie myślałeś o zmniejszeniu fotek przed publikacją wykorzystując funkcję batch -> automate w Fotoshopie albo inne oprogramowanie? Tylko polecam wyostrzenie każdego zdjęcia filtrem Sharpen po przeskalowaniu każdej fotki.
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• banaszek
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.02
        • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedzi
        A nie myślałeś o zmniejszeniu fotek przed publikacją wykorzystując funkcję batch -> automate w Fotoshopie albo inne oprogramowanie? Tylko polecam wyostrzenie każdego zdjęcia filtrem Sharpen po przeskalowaniu każdej fotki.
        O czym do mnie rozmawiasz?
        Na szczęście Pan Googlowski i tak poprzerabiał zdjęcia na swoje (ca. 300 kB) więc jak ktoś chce więksiejsze i lepsiejsze to do mnie napisze. No nie?

Comment

• huanghua
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.10
          • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedzi
          To ja z innej mańki. 2,5 MB na jedno zdjęcie JPEG to potwornie dużo - czyli wysoka rozdzielczość i niska kompresja. Fakt że wtedy zdjęcia wychodzą super i można powiększać szczególiki, ale za to ściąganie ich przez net trwa koszmarnie długo.
          Banaszek umieścił na stronie: http://banaszek.blogspot.com/ fotki, które po kliknięciu powiększają się do wielgaśnych rozmiarów. Dobry sposób na ściąganie wybranych fotek.
          W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• jerzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
            O czym do mnie rozmawiasz?
            Starałem się pisać po ludzku, przecież mogłem napisać tak:
            A nie myślałeś o przeskalowaniu fotek z batcha? Tylko pamiętaj o dodaniu Sharpen do kolejki.
            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• sergioP
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.09
              • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
              instalujesz skaner przez program instalacyjny dołączany do sprzętu czy poprzez dodaj nowy sprzęt (tudzież automatycznie po podłączeniu sprzętu do portu USB)? w tym drugim przypadku często występują problemy ze sprzętem (przynajmniej HP ) .
              Przećwiczyłem wszystkie możliwości.
              Chyba jednak zrobię sobie format jak nie będę miał czegoś ciekawszego do roboty.
              - Wiesz Luciu, co ci powiem?
              - ???
              - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
              Dzień dobry panu.
              Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• mark33
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.04
                • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
                Przećwiczyłem wszystkie możliwości.
                Chyba jednak zrobię sobie format jak nie będę miał czegoś ciekawszego do roboty.
                Jeżeli nie masz więcej sprzętów od HP i czujesz sie na siłach pogrzebać w rejestrze i jesteś przed formatem wytnij wszystkie wpisy dotyczące skanera czy HP. Polecam Regcleaner.

Comment

• dieselboy81
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.02
                  • 3

to może i ja coś dodam swojego
                  tylko moje pytanie może sie wydac dla niektórych banałem
                  podczas gdy próbuje otworzyć jeden z lokalnych dysków wyskakuje mi komunikat odmowy dostępu , co może być przyczyną. do wczoraj działało wszystko dobrze

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Słyszałem o wypalonych pikselach, ale to co dziś zrobiło mi się z monitorem to.. czarna dziura!! Po włączeniu dziś kompa zauważyłem w rogu kilka odbarwionych na fioletowo pikseli, zacząłem szukać gwarancji i gdy wróciłem do monitora ujrzałem to co na fotce... Jest to niemal idealne koło, tylko w samym rogu brakuje "okrągłości". Na szczęście jest jeszcze na gwarancji. Spotkał się ktoś z czymś takim?
                    Attached Files
                    Last edited by Pendragon; 2009-06-11, 18:00.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• mark33
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.04
                      • 3283

Mnie to wygląda na uderzenie w matrycę, zobacz czy pod kątem nie ma rysy, śladu od kontaktu z ciałem obcym.

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Ekran jest idealnie płaski, nie widzę żadnych uszkodzeń. Tajemnicza sprawa, z komputera korzystam tylko ja. Jeszcze wczoraj wszystko było ok. A dziś po włączeniu najpierw zastrajkowało kilka pikseli w samym rogu a teraz taka plama... Nie mam pojęcia jak to się mogło stać, chyba że lunatykuję Uderzenie powiadasz - ale czym? W golfa nie gram, chyba że .. na komputerze
                        Last edited by Pendragon; 2009-06-11, 19:01.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 2078

Przygarnij Kropka

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Trafna uwaga

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

Przy uruchomieniu też jest taka plama?

Coś ten kształt zanadto regularny, jak na uszkodzenie mechaniczne czy wadę sprzętową...
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• naczelnik
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.08
                                • 1884

Jedyne wyjscie z sytuacji: zamaluj kropke zaczarowanym olowkiem.
                                Tylko bez zbytnych owali
                                Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                                Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

Przetwarzanie...
                                X