potrzebuje pomocy w wycenie moich podstawek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gustawo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.10
    • 5

potrzebuje pomocy w wycenie moich podstawek

Halo wszystkim forumowiczom,
    postanowilem wyzbyc sie moich podstawek, a uzyskane pieniadze zainwestowac w kapsle lub etykiety. Podstawki zawsze traktowalem jakos po macoszemu i nie przykladalem do nich wagi. Zajmuja tylko miejsce i chce sie ich pozbyc. Rozeslalem pare informacji dla znajomych i zdjec i tu niespodzianka. Oferty od 1600 zl co po czysie okazalo sie zartem do 1 zl za szt, co tez uwazam jako zart. Podstawki wyciagnalem z kartonu ktory zostal zamkniety w 2003 roku.
    Szanowni forumowicze szukam powaznej osoby ktora pomoze mi ustalic ile to to jest warte. zdjecia przesle po uprzednim uzgodnieniu. Help!Pomocy!Hilfe!
    pozdrawiam
    tu jako gustawo
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Wystaw a Allegro z fotkami co masz to sami kolekcjonerzy ustalą cenę lub przyjedź na jakąś giełdę i sprzedawaj po szt.

Comment

• gustawo
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.10
      • 5

niestety gielda nie wchodzi w rachube a allegro to ostatecznosc, zero doswiadczenia jako sprzedajacy, brak konta i jeszcze wiele innych powodow ;-)

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10795

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gustawo
        ..allegro to ostatecznosc, zero doswiadczenia jako sprzedajacy, brak konta..
        zakładasz konto ,wystawiasz i czekasz na przelew
        Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2006-11-18, 22:52.
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• kangurpl
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.03
          • 2660

... do 1 zl za szt, co tez uwazam jako zart. Podstawki wyciagnalem z kartonu ktory zostal zamkniety w 2003 roku. ...
          Nie napisałeś czy są to podstawki polskie, niemieckie czy tez cały świat.
          Na polskich giełdach standardowa cena za polska podstawkę to 30-40 gr.
          Podstawki przedwojenne i rzadkie egzemplarze są z reguły tylko na wymianę.
          Ich ew. cena jest sprawą indywidualną.
          Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
          "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 2898

Zauważcie, że Gustawo pisze z Dortmundu. Międzynarodowe transakcje na allegro wymagają dużo więcej "zabawy".

Generalni Kangur trafnie wszystko streścił.

Jeśli chcesz to mogę pomóc - pisz na adres w stopce.
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Andi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.07
              • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
              Zauważcie, że Gustawo pisze z Dortmundu. Międzynarodowe transakcje na allegro wymagają dużo więcej "zabawy".

Generalni Kangur trafnie wszystko streścił.

Jeśli chcesz to mogę pomóc - pisz na adres w stopce.

Nie ma problemu zeby sie zarejestrowac na Allegro pomimo ze sie mieszka w Dortmundzie czy Hagen-Trwa to jedynie kilka dni dluzej bo przesylka Listowa trwa dluzej ale potem jest obojetnie gdzie sie mieszka.
              Podajac IBAN i Swift mozna dokonywac wplat na kazde konto w europie ale to wymaga troche znajomosci bo niektore banki pobieraja prowizje
              Bedac w Polsce mozna sobie zalozyc Konto w Banku i wszystkie Operacje wykonywac za pomoca Internetu.
              A wiec dla chcacego nic trudnego
              Sprzedajac jednak Podstawki Polskie z ostatnich lat albo masowke Niemiecka nie oplaca sie to poprzez Allegro gdyz koszty wysylki sa drozsze niz wartosc tych Podstawek
              Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• grzeber
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 2898

Dlatego napisałem, że wymaga to więcej "zachodu".
                Oczywiście niemożliow nie jest ale czy nakłady czasu będą odpowiednie do ewentualnego zarobku.
                pozdrawiam
                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• gustawo
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2005.10
                  • 5

sorry, faktycznie nie napisalem ze chodzi o podstawki polskie. Z tego co zaobserwowalem zainteresowanie niemieckimi czy innymi panstwami europejskimi jest w Polsce slabe. W kazdym badz razie dzieki za info.

Comment

• gustawo
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2005.10
                    • 5

Halo Andi,
                    jak to bylo: wista wio latwo powiedziec. Ciekaw jestem jak zalatwiles konto w banku polskim. Ja nie widze takiej mozliwosci. Wierz mi ze szczegolowo sie informowalem, nawet z wykorzystaniem tzw. "znajomosci". Latwiej jest mi przelac pieniadze na Antyle Holenderskie niz do Polski, a wlasciwie taniej, jezeli ktorys z forumowiczow przelewal na kotow strefie Euro wie rowniez jak wyglada ta prowizja i tu zadne znajomosci nie pomoga nawet z prezesem NBP. Na allegro jestem juz zarejestrowany ;-) a moje naleznosci placa moi prywatni "bankierzy". Pozdrawiam wszystkich oraz dzieki za tyle odpowiedzi, nie spodziewalem sie takiego zainteresowania.

Comment

• Andi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.07
                      • 1915

Halo Andi,
                      jak to bylo: wista wio latwo powiedziec. Ciekaw jestem jak zalatwiles konto w banku polskim. Ja nie widze takiej mozliwosci. Wierz mi ze szczegolowo sie informowalem, nawet z wykorzystaniem tzw. "znajomosci". Latwiej jest mi przelac pieniadze na Antyle Holenderskie niz do Polski, a wlasciwie taniej, jezeli ktorys z forumowiczow przelewal na kotow strefie Euro wie rowniez jak wyglada ta prowizja i tu zadne znajomosci nie pomoga nawet z prezesem NBP. Na allegro jestem juz zarejestrowany ;-) a moje naleznosci placa moi prywatni "bankierzy". Pozdrawiam wszystkich oraz dzieki za tyle odpowiedzi, nie spodziewalem sie takiego zainteresowania.

Z zalozeniem Konta nie ma problemu-trzeba tylko isc do Banku pokazac Paszport i po wszystkim
                      Problemy sa z jego utrzymaniem bo to kosztuje przynajmniej 8 zlotych na Miesiac ale zakladajac ze mieszkasz w Dortmundzie a ja w Hagen to nie jest Problem te 2 Euro zaplacic.
                      Ja mam konto za darmo a zrobilem to prosto.
                      Zalozylem 2 Konta jedno normale gdzie oplaty sa 6 Zlotych na Miesiac plus 2 zlote za Karte ale to konto jest nieoprocentowane.
                      Drugie konto-Oszczednosciowe o oprentowaniu 2,75% Wplacajac tam jednorazowo 500-1000 Euro odsetki pracuja na utrzymanie innego Konta.
                      Jezeli tego nie mozesz zalatwic proponuje inne wyjscie.
                      Twoi Prywatni Bankierzy mogo zalatwic na siebie inne konto i ty otrzymasz dane korespondencyjne najlepiej poprzez dostep Internetowy
                      Placac za uslugi albo robiac to jak ja ze mam 2 konta nie mam problemow z jego utrzymaniem-Jedynie ze te 500 Euro masz ZAMROZONE co nie jest problemem bo udajac sie na Urlop do Polski masz pieniadze jak znalazl.
                      Poprzez ten sposob sprzedaje i kupuje na Allegro i nie mam najmniejszego Problemu.
                      A z tym masz racje ze nie majac konta w Polsce latwiej pieniadze przeslac na Koniec swiata niz do Polski ze wzgledu na wysokie Prowizje jakie biara Polskie Banki
                      Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• beny
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2001.03
                        • 984

a co otrzyma ta poważna osoba za wycene podstawek ?
                        Z piwnym pozdrowieniem
                        Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• gustawo
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2005.10
                          • 5

halo Beny,
                          sprawa juz prawie sie zalatwila, tak ze temat uwazam za zamkniety. Dzieki jednak za zainteresowanie. Pozdrawiam.

Comment