Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Przy piwie
Słup ogłoszeniowy
produkcja piwa
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwanie
Strona
z
1
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
template
Nast.
matthewthepig
Szeregowy Piwny Łykacz
Rejestracja:
2007.01
Posty:
4
Share
Tweet
#1
produkcja piwa
2007-01-15, 16:32
Witam.Ma może ktoś dane dotyczące składu brzeczki i słodu?? Chodzi mi o procentowe zawartości poszczególnych związków.Potrzebne mi to do obliczenia zastępczych ciepeł właściwych i entalpii brzeczki i słodu.Pozdrawiam.
Shlangbaum
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2005.03
Posty:
5828
Share
Tweet
#2
2007-01-15, 23:55
Twoje pytanie mówiąc delikatnie - jest nieprecyzyjne.
Krakowski Konkurs Piw Domowych !
Comment
Wiadomość
Anuluj
Marek-C
Kapitan Lagerowej Marynarki
Rejestracja:
2005.12
Posty:
848
Share
Tweet
#3
2007-01-16, 13:07
mam jakieś dane:
w skład słodu i brzeczki wchodzą: woda, węglowodany proste i złożone, białka...
Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
Wiadomość
Anuluj
monne
Kapitan Lagerowej Marynarki
Rejestracja:
2006.02
Posty:
914
Share
Tweet
#4
2007-01-17, 17:38
Nie wiem czego szukasz dokładnie, ale
coś
znajdziesz w normie PN-A-79082, a resztę najlepiej z Kunza W. „Technologia piwa i słodu”.
.
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment