Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio
Wyświetlenie odpowiedzi
Jaki telewizor kupić?
Collapse
X
-
niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziCholera, ja do mojego Panasonica dostałem gwarancję na 5 lat. Nie będę zatem miał motywacji do szybkiej modernizacji sprzętu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziJeżeli zdecydujesz się na telewizor LCD, powinieneś pomyśleć przynajmniej o częstotliwości odświeżania 100hz.Last edited by kiszot; 2010-02-19, 11:02.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Z tego co pamiętam z czasów wyboru telewizora, to powinno się brać pod uwagę zarówno czas reakcji, jak i częstotliwość odświeżania.
1. Częstotliwość odświeżania (wysoka) powoduje, że obraz ruchomych obiektów jest ostry.
2. Niski czas reakcji w przypadku LCD (a zerowy z natury technologii w plazmach) powoduje, że nie występuje zjawisko smużenia (np. kopniętej piłki na tle trawy).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziCholera, ja do mojego Panasonica dostałem gwarancję na 5 lat.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziDostałeś czy dopłaciłeś do 5 lat?
Zdaje się, że także Sony daje na telewizory 5 lat gwarancji .
Comment
-
-
Jakiś czas temu (dwa? trzy? lata) w przeddzień Dnia Dziecka mój 17-letni, kawalerski jeszcze 20-calowy Funai zatrzeszczał, zaśmierdział, zadymił i zdechł . Zbliżała się pora jakiejś wyczekiwanej przez Młodego audycji, w panice zadzwoniłem "do przyjaciela" i usłyszałem: "Kup LCD, 32 cale, najlepszy stosunek jakości do ceny daje "Szajsung"." W te pędy śmignąłem do Janek i kupiłem. I jest.
Obecnie maszyna podobnej klasy kosztuje dwa razy taniej . A podobno bebechy robią do LCD tylko dwa koncerny, oba z siedzibą w ojczyźnie taekwon-do, reszta, to kwestia dizajnu i obudowy. No i znaczka .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziA podobno bebechy robią do LCD tylko dwa koncerny, oba z siedzibą w ojczyźnie taekwon-do, reszta, to kwestia dizajnu i obudowy. No i znaczka .
Bardzo podobnie jest z matrycami aparatów cyfrowych. Nikon korzysta z matryc Sony. I osiąga w swoich aparatach dużo lepsze efekty finalne niż ich producent.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziNie całe bebechy - tylko matryce.
W Kobierzycach pod Wrocławiem, 80% Europejskich TV (produkowanych w UE) ma od nich.
Kup, Philipsa z podświetlanym tyłem o ekranie 25:9Last edited by jacer; 2010-02-19, 12:26.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziDostałem. Sklep dawał w standardzie 2 lata, ale wystarczyło się zarejestrować na stronie Panasonica, wypełnić kilka rubryczek i otrzymywało się na swój adres mailowy gwarancję (plik PDF z danymi określającymi model telewizora, jego numerem seryjnym, numer faktury). Nie sądzę, aby za jakiś czas się rozmyślili i przestali honorować swoje wydłużone zobowiązanie. Myślę, że mają zaufanie do swoich czeskich produktów.
Zdaje się, że także Sony daje na telewizory 5 lat gwarancji .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziKup, Philipsa z podświetlanym tyłem o ekranie 25:9Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziPodświetlanie zrób se sam z ledów.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziA nie czasem o szybkości reakcji?Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziW zasadzie masz rację, chociaż jedno wiąże się z drugim.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziKup, Philipsa z podświetlanym tyłem o ekranie 25:9
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA jak są telewizory z częstotliwością odświeżania 100 hz i mają różne czasy reakcji np 2 ms, 5 ms, 8ms , to z czym to się wiąże ?Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
W czasopiśmie Komputer Świat nr 5/2010 na kilku stronach przedstawiono co znaczą cyfry i litery w różnych seriach telewizorów. Szczegółowo omówiono dostępne na rynku telewizory następujących firm: Panasonic, Philips, Samsung, Sony, LG. Na stronie internetowej jest omówiona podobno Toshiba (podobno, bo ni cholery nie mogę się do tych danych dostać). Z ważnych graczy brakuje chyba tylko Sharpa.
Według mnie warto wydać te kilka złotych na czasopismo i świadomie wybierać telewizor. Zamiast ganiać po sklepach, aby obejrzeć wszystko i - jak się później okazuje - nic, można po dokonaniu wstępnej selekcji ruszyć na konkretną wycieczkę i wybierać między zaledwie kilkoma modelami.
Comment
-
Comment