Wrocławskie warsztaty trochę mnie wciągnęły w temat i dlatego poszukuję piwowarów z okolic Leszna (Pyrlandia) Być może jest tu ktoś taki. Jak na razie to namierzyłem Milicz, Puszczykowo i Poznań. Chcę poznać kogoś z bliższej okolicy Leszna. Powiedzmy z obszaru Wschowa - Gostyń, Kościan - Rawicz. Czy jest tu ktoś taki?
Szukam piwowarów z okolic Leszna
Collapse
X
-
Szukam piwowarów z okolic Leszna
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adamovsky Wyświetlenie odpowiedzihej ja mieszkam niedaleko leszna ale nie jestem zainteresowany
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziTo bardzo cenna informacja. Dzidku, zapisz to sobie w notesie WIELKIMI literami.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziAleś się ostatnio czepialski zrobił Arcy
Comment
-
-
Podobna historia jak z kolegą Adamovskym była opisana w książce "Znaczy kapitan".
Trwały poszukiwania uczestników do jakiejś niebezpiecznej wyprawy. Do kapitana czy innego organizatora o drugiej w nocy ktoś dzwoni i mówi:
- Ja w sprawie wyprawy.
- Słucham pana.
- Chcę powiedzieć, że nie pojadę.
Comment
-
Comment