"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Bo to prawie doppelbock, czyli powinno kończyć się na -ator: np. Terminator, Kopulator, Inseminator, Prokreator (kurcze, jakoś wszystko się z dupą kojarzy). Bardziej rolniczo - Areator, wodnie - Nawigator, elektrycznie - Transformator.
Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
Malutki browarek rzemieślniczy w Tomasovcach działa od 2018 roku. Wieś leży tuż obok miasta Lucenca w południowej Słowacji. Dotarcie na miejsce nie nastręcza trudności, przez miejscową stacje kolejową przejeżdża sporo pociągów. Od stacji idzie się się praktycznie prostą drogą do celu...
Proponuję temat, byśmy podzielili się naszymi najlepszymi, najciekawszymi, najstarszymi piwami w kolekcjach/piwniczkach. To ja zacznę i to część mojej kolekcji ...
Był Reden w Chorzowie, potem w lecie 2014 narodził mu się "brat" w Świętochłowicach, gdzie miałem okazję uczestniczyć w warzeniu pierwszej historycznej warki https://www.browar.biz/forum/showpos...&postcount=139
Po kilku tygodniach świętochłowickie piwa były...
Dědkův mlýn to osada wchodząca w skład miasteczka Unhošť i położona w meandrze rzeki Lodenice. Bajkowe miejsce.
Zjeżdżając z głównej drogi Unhošť-Berun dosłownie 50m. przenosimy się do innego świata.
Przez furtkę z górującym nad nią napisem ,pivovar, wchodzimy na...
Comment