NOWE PIWO
Collapse
X
-
-
Witam i bardzo przepraszam , że tak długo się nie odzywałam.
Otóż na Jarmarku Mieszczańskim nie rozstrzygnięto konkursu, była bardzo brzydka pogoda i impreza się nie udała, propozycji nowych praktycznie nie było- była jedna EDEN.
Na żadną z propozycji Forumowiczów się nie zdecydowałam , ale wczoraj podjęliśmy decyzję , że nasze nowe piwo będzie miało nazwę DWORSKIE.
Piwo już jest w butelkach nalane już zaczyna pięknie się klarować , oczywiście już otwieraliśmy wcześniejsze próbki , więc jak pierwszą otworzyliśmy nie schłodzoną , to wystrzeliła jak szampan i w butelce niewiele zostało , więc już wiemy , ze należy otwierać schłodzone. Drugą butelkę schłodzoną otworzyliśmy to jak nalałam do pokala , to 15 minut minęło a ono jeszcze pięknie perliło.
Myślę , że będzie Pan miał kiedyś okazję odwiedzić nasz browar i zdegustować naszego piwa.
Pozdrawiam
Maria WilkComment
-
Hmmm dziwne przecież Sokół pisał o Dworskim to chyba on powinien być zwyciężcą w tym konkursie?Comment
-
ano faktycznie
poza tym nawet w przypadku gdyby nie zdecydowano się na żadną z zaproponowanych nazw - przynajmniej miłym akcentem byłoby rozlosowanie owej beczki wśród uczestników.
osobiście czułem po kościach że taki będzie finał tego konkursu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Czyli Sokół83 wygrał.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Piwo już jest w butelkach nalane już zaczyna pięknie się klarować , oczywiście już otwieraliśmy wcześniejsze próbki , więc jak pierwszą otworzyliśmy nie schłodzoną , to wystrzeliła jak szampan i w butelce niewiele zostało , więc już wiemy , ze należy otwierać schłodzone. Drugą butelkę schłodzoną otworzyliśmy to jak nalałam do pokala , to 15 minut minęło a ono jeszcze pięknie perliło.
Z powyższego opisu wynika, że piwo zostało za szybko zabutelkowane, a przez to za mocno nagazowane. Zawsze butelkujecie piwa przed ich sklarowaniem?
A przy okazji może uchylicie rąbka tajemnicy, po co Wam tyle ekstraktów słodowych WES, które regularnie licytowaliście na Allegro?
Ja też zakupiłem co nieco tych ekstraktów, więc przyznaję się, że chciałem uwarzyć sobie coś latem - bez większego wysilania się i za dobrą (niską) cenę. Ostatecznie zrobiłem z nich dwie warki, a resztę (parę kilogramów ) zostawiam sobie do podbijania ekstraktu w porterach.
PS. Przy okazji napiszę, że nie kupię już więcej innych ekstraktów WES, prócz jasnych (bo tylko wtedy wiadomo, jaki jest ich skład).Comment
-
dostałem maila od p. Wilk, że nagroda mi się jak najbardziej należy już 11 sierpnia; z powodu wyjazdu i braku czasu dopiero dziś zadzwoniłem do browaru i poprosiłem o wymianę nagrody, na co bez problemu p. Wilk się zgodziła - i zamiast beczki dostanę z każdego piwa po butelce; zaproponowałem takie rozwiązanie, bo przyznam szczerze, że miałbym problem ze zdefraduowaniem 30 litrów piwa w KEGu; wolę mniej litrów, za to więcej różnorodności
dziękuję Browarowi EDI za nagrodę, a forumowiczom za wsparcieComment
Comment