UWAGA POTRZEBNA KREW !!!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • banaszek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.02
    • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
    Normalnie, powinna moim zdaniem być wzięta próbka przed pobraniem i dopiero po dość jej dokładnym przebadaniu pobrana cała ilość. Nawet po kliku dniach. Jaki sens ma pobieranie krwi jeśli obecność np wirusa HIV czy podwyższonej bilirubiny wyjdzie PO?
    Ok, piszę nie na temat więc się już zamykam w temacie
    W życiu sporo krwi oddałem i procedura ZAWSZE była taka, że nakłuwają, POBIERAJĄ do probówki (probówek), potem przełączają delikwenta na woreczek 450ml i jadą dalej. Badanie krwi odbywa się na podstawie próbki z probówek.

Już też nie zabieram głosu bo nie na temat.

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
      W życiu sporo krwi oddałem i procedura ZAWSZE była taka, że nakłuwają, POBIERAJĄ do probówki (probówek), potem przełączają delikwenta na woreczek 450ml i jadą dalej. Badanie krwi odbywa się na podstawie próbki z probówek.

Już też nie zabieram głosu bo nie na temat.
      Ja jak oddawałem, to było tak jak opisał dkrasnodebski. Fakt, faktem, że w tym pierwszym badaniu wychodzą tylko podstawowe rzeczy, albo inaczej te rzeczy, które można szybko sprawdzić. Obecność np. wirusa HIV jest badana po fakcie, bo takie badanie zajmuje więcej czasu. We wszelkiego rodzaju autobusach i akcjach przeprowadzanych poza stacją krwiodawstwa jest prawdopodobnie tak jak napisał banaszek.
      blog.kopyra.com

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
        Krew badana jest PO pobraniu. Jak wyobrażasz sobie zbadanie krwi PRZED jej pobraniem?
        Próbka najpierw pobierana jest do badania - niewielka objętość, potem zasadnicze pobieranie (450 ml krwi, ewentualnie 600-650ml plazmy).
        Niestety - obecnie nie mogę pomóc
        Last edited by adam16; 2007-06-21, 22:29.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• monne
          • 2006.02
          • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski Wyświetlenie odpowiedzi
          Najpierw musisz jednak wypełnić formularz z wywiadem o twoim zdrowiu obecnym i przeszłym, o kontaktach z osobami chorymi, czy robiłeś tatuaż, piłeś alko bądź uprawiałeś seks. Takie tam różniaste pytania.
          Z ciekawszych: czy się nie przekłuwałeś przez ostatni rok?
          Jagoda ja bym chętnie oddała, gdyby nie fakt, że słabizna ze mnie. Po ost. oddaniu nie dojechałam do domu normalnie, zemdlało mi się w trampku
          .

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monne Wyświetlenie odpowiedzi
            Jagoda ja bym chętnie oddała, gdyby nie fakt, że słabizna ze mnie. Po ost. oddaniu nie dojechałam do domu normalnie, zemdlało mi się w trampku
            Witam w klubie Ale wiesz, W TRAMPKU to ja i bez oddawania krwi bym zemdlała
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAQBA
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.08
              • 1352

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam w klubie Ale wiesz, W TRAMPKU to ja i bez oddawania krwi bym zemdlała
              Co chcecie od Trampka przez 3 lata jezdziliśmy tym zabytkiem i to na początku na łysych oponach (bo nikt ich nie sprawdził) ale była jazda

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA Wyświetlenie odpowiedzi
                Co chcecie od Trampka przez 3 lata jezdziliśmy tym zabytkiem i to na początku na łysych oponach (bo nikt ich nie sprawdził) ale była jazda
                Ale ja miałam na myśli trampka TRAMPKA, a nie tramwaj, czy trabanta
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• monne
                  • 2006.02
                  • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ale ja miałam na myśli trampka TRAMPKA, a nie tramwaj, czy trabanta
                  A ja akurat tramwaj . To była jedyna syt. w moim życiu kiedy kilkoro starszych ludzi ustąpiło mi miejsca w naprawdę krótkiej chwili . Niestety skorzystałam tylko z jednego
                  .

Comment

• garfunkel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.04
                    • 1068

Tym razem Brh- potrza...

Comment

• JAQBA
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.08
                      • 1352

Nie ważne jaka grupa, tylko dla kogo ? i gdzie wysłać zawiadomienie o oddanej krwi.
                      Dane proszę - jestem przed oddaniem.

Comment

Przetwarzanie...
                      X