Witam, poszukuję zdjęć zamknięcia ceramicznego pałąkowego. Mam butelke i porcelanke i chcę sobie dorobić ten drut żeby był komplecik Mam nadzieje że pomożecie Panowie
KB , weź tą flaszkę i porcelankę. Uderz na jakikolwiek bazar ze starociami. Chyba i w Kostrzynie coś takiego jest ? I dopasuj czy porcelanka i flaszka pasują do jakiejś innej starej flaszki z takim zamknięciem i już. Zamknięć pałąkowych było minimum kilka pospolitszych typów w masowym obiegu więc skąd możemy wiedzieć o jaki konkretnie typ zamknięcia Ci chodzi ? Ewentualnie obcinaj allegro.pl i może tam jakaś z najtańszych gładkich flaszek będzie miała identyczny typ porcelanki i szyjki butelki a więc jej pałąk (drut) będzie pasował do Twojej flaszki.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Już znalazłem na allegro, kupiłem i okazało się dobre tyle ze bez gumki, bo jak gumke założe to juz nie zamknę, za krótkie ramie ma ale to nic i tak super sie prezentuje jak bed miał czas to dam zjdęcia Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Comment