Gdybym miał gitarę to bym na niej grał...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maidenowiec
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2287

Ano głowa, na 1960A takie akurat do bloku Sąsiad miał świetną minę kiedy mnie spotkał na klatce jak to wtaszczałem. No wzmacniacz bardzo fajny, miałem jeszcze kiedyś combo JCM900 DR też fajne, ale już więcej bajerów i inna charakterystyka brzmienia. A teraz to jakieś potworki robią chcąc chyba konkurować z Mesą. Jeżeli nie najdzie mnie na zmianę wzmaka kiedyś to na pewno zrobię to z kolumną, tak mi się śni na Green Back'ach albo Vintage30 ;p
    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Bombadil13
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 2479

Ty, baneszek kup se lepiej flet. Masz takie sprawne usta...
      Poszukuję

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.08
        • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
        Ty, baneszek kup se lepiej flet. Masz takie sprawne usta...
        Jeśli chodzi o usta, to akurat Twoim też nic nie brakuje...

A jeśli chodzi o dylemat - używane, czy nie używane - to samochody zdecydowanie starsze - te z przed przynajmniej 10-lat miały jeszcze duszę (nie wspominając o wytrzymałości), a nowe to już tylko produkt do sprzedaży i zamiany za parę lat.
        Sądzę, że tak samo jest z instrumentami
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Bombadil13
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 2479

Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy groszę w merytoryczną dyskusję.

I nie zgodzę się z przedmówcami. moim zdaniem nie powinieneś na razie inwestować 600zł w gitarę.
          Na Twoim miejscu kupiłbym na stadionie 10- lecia, czy jak mu tam (albo na innym rynku) gitarkę przechodzoną za 50-70zł. Skoro przechodzona znaczy silna i wytrzyma Twoje początkowe żępolenie (rzępolenie? ). Sprawdź tylko z jakimś, nawet byle jakim, gitarzystą, czy gryf prosty i czy stroi w pierwszej pozycji (innch i tak na początku używać nie będziesz) i czy klucze nie puszczają i bierz. Potem wymien struny na miękkie blusowe i popylaj. A gdy się okaże, że jednak Cię jara taka zabawa kup sobie tą hiszpańską od Maidenowca (to miły człowiek na pewno przetrzyma ją rok dla Ciebie )
          Wydaje mi się, że jakość gitary w pierwszych Twoich krokach nie będzie miała dla Ciebie znaczenia, bo prędzej zobaczysz, że nie stroi w pozycjach V, VIII, XII, niż usłyszysz. A jak się za bardzo wk...isz i walniesz gitarę w podłogę to nie będzie szkoda 50 zł. Za 600zł to Ty możesz 20 warek uczynić.
          Poszukuję

Comment

• dkrasnodebski
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.05
            • 2316

Bombi, a nie mogłeś zwyczajnie napisać Banaszkowi żeby gitary nie kupował?
            Wybierając opcję Bombadila możesz się Tomku tylko zrazić do gitary i piznąć ją o podłogę zanim jeszcze zaczniesz się naprawdę uczyć.

Nasi wschodni sąsiedzi już chyba nie przywożą gitar na bazary.
            Pamiętam jak bardzo dawno temu kupiłem takową. Ten zakup utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że radziecka stal jest najlepsza. Nie pękła mi żadna struna, zato w trakcie naciągania tych drutów gitara złamała się na pół.
            Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• Bombadil13
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski Wyświetlenie odpowiedzi
              Bombi, a nie mogłeś zwyczajnie napisać Banaszkowi żeby gitary nie kupował?
              Wybierając opcję Bombadila możesz się Tomku tylko zrazić do gitary i piznąć ją o podłogę zanim jeszcze zaczniesz się naprawdę uczyć.

Nasi wschodni sąsiedzi już chyba nie przywożą gitar na bazary.
              Pamiętam jak bardzo dawno temu kupiłem takową. Ten zakup utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że radziecka stal jest najlepsza. Nie pękła mi żadna struna, zato w trakcie naciągania tych drutów gitara złamała się na pół.
              A gdzież ja napisałem, że ma od ruska kupować. Napisałem, że ma kupić przechodzoną, znaczy starą, znaczy nie złamaną na pół. Ja coś takiego widziałem na rynku we Wrzeszczu. Chciałem ją nawet kupić. Teraz żałuję, że nie kupiłem bo bym Ci ją sprezentował.
              Poszukuję

Comment

• dkrasnodebski
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.05
                • 2316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
                A gdzież ja napisałem, że ma od ruska kupować. Napisałem, że ma kupić przechodzoną, znaczy starą, znaczy nie złamaną na pół. Ja coś takiego widziałem na rynku we Wrzeszczu. Chciałem ją nawet kupić. Teraz żałuję, że nie kupiłem bo bym Ci ją sprezentował.
                Sorki. Jakoś tak mi się stadion dziesięciolecia jednoznacznie kojarzy.
                Kiedyś Defila kupiłem w sklepie meblowym.
                Last edited by dkrasnodebski; 2007-09-11, 14:36.

www.radoslawstolar.pl

Comment

• Bombadil13
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski Wyświetlenie odpowiedzi
                  Kiedyś Defila kupiłem w sklepie meblowym.
                  I taką gitarę niech sobie kupi, najłatwiej od handlującego pijaczka
                  Poszukuję

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

Zupełnie bez sensu, Darek dobrze mówi. Używaną jak najbardziej, bo można trafić fajne egzemplarze, ale u licha nie drewno opałowe.

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Bombadil13
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 2479

Nie wiem jak Tobie, ale mnie zajmie 40 sekund odróżnienie gitary od drewna opałowego, a gitarzystą wcale nie jestem.
                      Poszukuję

Comment

• Bombadil13
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 2479

Żeby było wszystko jasne.
                        Propozycja darka i maidenowca nie jest zła. Tylko ja uważam, że nie jest optymalna. Dość łatwo jest pójść do sklepu wydać 600-1000zł i cieszyć się posiadaniem niezłej gitary. Można jednak kupić przyzwoitą za kilkadziesiąt złotych a o kupnie lepszej cały czas myśleć. Wraz z wzrostem umiejętności i z większą świadomością dokonanasz lepszego wyboru.

Jeśli w Warszawie nie znajdziesz nikogo kto by Ci mógł pomóć, przy okazji wizyty w Trójmieście pomogę kupić Ci gitarę. I jestem pewien, że gdy będziesz grał przy ognisku na XXXVII Zlocie tylko "trzech" forumowiczów odróżni czy grasz na niej, czy na tej za 1000zł.
                        Poszukuję

Comment

• dkrasnodebski
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.05
                          • 2316

Ależ Kazek, gitara za 500pln to jest właśnie instrument ogniskowy dla kompletnego laikonika i obawiam się że w większości wypadków ciężko nazwać to ustrojstwo niezłym (cokolwiek to słowo znaczy). Te które masz na myśli zaczynają się od 1500.

www.radoslawstolar.pl

Comment

• Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

Ja z kolei jestem zwolennikiem teorii, że zły instrument na początek potrafi zniechęcić. Nikt też nie mówi, by Banaszek wydał 600-1000pln.

Wiesz, no można kupić gitarę za kilkadziesiąt pln, można kupić samochód za kilkaset. Pytanie tylko po co Myślę, że najlepiej jak Banaszek powie ile chce na ten zbożny cel przeznaczyć i wtedy można się zastanowić

EDIT

O właśnie, tak jak Darek mówi.
                            Last edited by Maidenowiec; 2007-09-11, 15:13. Powód: Po co pisać dwa posty pod sobą

Comment

• Bombadil13
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 2479

Ok. Przekonaliście mnie. Wy mu kupujecie gitarę
                              Poszukuję

Comment

• dkrasnodebski
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 2316

A Ty takie cosik do powieszenia na ścianie obok chusty z woja.

www.radoslawstolar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X