Gdybym miał gitarę to bym na niej grał...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dkrasnodebski
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 2316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedzi
    W związku z tym pytanie do bliżej zaznajomionych z tematem kolegów - jakie nylonowe struny warto założyć, aby dało się gitarę nastroić i grać bez obrzydzenia ( sporadycznie w chwilach natchnienia ), jednocześnie nie nadwyrężając zbytnio kieszeni?
    Nie wiem czy to nadwyręża kieszeń ale polecam D'Addario.
    Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• alnus
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.07
      • 459

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie wiem czy to nadwyręża kieszeń ale polecam D'Addario.
      Myślę, że coś na moją kieszeń się u nich znajdzie - planowałem coś w granicach dychy za sztukę czyli około 60zł komplet. Tyle, że wybór może być zbyt duży. Gdzieś w katalogu widziałem takie przy których pisało "students grade" i wyobraziłem sobie, że to może być coś dla mnie. Model nazywał się J27. Czy to się nada do mojego sprzętu i nikłych umiejętności?

Comment

• krzem82
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.11
        • 113

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy z gitarą nie jest tak, że nie kupuje się używanej (tak jak samochodu i mieszkania)? Poważnie pytam.
        he he z samochodem i mieszkaniem w Polsce to chyba jest tak, że się kupuje używane
        A jeśli chodzi o gitarę to lepiej brzmi jak jest zakurzona. Serio lepiej kupić instrument używany ale lepszej jakości niż nowy cienki.

Comment

• pezet
          Porucznik Browarny Tester
          • 2006.03
          • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzem82 Wyświetlenie odpowiedzi
          (...)
          A jeśli chodzi o gitarę to lepiej brzmi jak jest zakurzona.
          Że niby przybrudzonego brzmienia dostaje

A mi się marzy Framus Tennessee. Niestety nie jest to tania gitara Wersja Custom ponad 5500pln. Maiłem takie cacko w łapskach ah.... i na dodatek była to gitara jednego z moich mistrzów J.P.Bourelly`ego
          „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
          Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
          Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• krzem82
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.11
            • 113

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezet Wyświetlenie odpowiedzi
            Że niby przybrudzonego brzmienia dostaje
            He he przesterowany dźwięk

Comment

Przetwarzanie...
            X