Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
Wyświetlenie odpowiedzi
AMBER się nie wkręci to pewne, mają inny Target. Stawiają na piw raz: zdrowa żywność (Żywe) - niepasteryzowane.
dwa: Koźlak jest na pół piwem ciemnym, więc jeśli postawili na piwo typu bock, nie będą wchodzić jeszcze w portera, bo to nieopłacalne i marketingowo bez sensu.
trzy: Złote lwy - to piwko jasne, lager i reklamuje się tradycją, tradycyjnym ważeniem i świeżością, mimo że pasteryzowane.
wniosek: mają te gatunki, które albo cechuje oryginalność, albo wyjątkowość, albo tradycja. Pozostałe 2 rodzaje (HARde i Amber to siki), więc o nich nie chce pisac nawet. Sam browar tak uważa. Wiem, bo mam z nimi kontakt. Nie liczyłbym więc na portera Z aMBERA W NAJBLIŻSZYM CZASIE.
A mam pytanka do ankiety, pomóżcie mi prosze jeśli zalezy wam na promocji polskich piw (serio mówie) i większej dostępności browaru AMBER
![Oczko](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/wink.gif)
1. Dlaczego pijecie koźlaka? I dlaczego jak głównie wy (smakosze) wy go pijecie powinjni zapoznać się znim także inni "użytkownicy"
![Oczko](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/wink.gif)
2. To samo pytanie co powyżej, tylko do piwa "ŻYWE" (wiecie że jest rekomendowane przez SLOW FOOD? - jedyne w PL.)
3. To samo pytanie co powyżej, tylko do piwa "Złote LWY" (jest regionalne, a ma szanse na bycie ogólnopolską marką. Nie chcilibyście? To samo tyczy się Pozostałych dwóch marek!) ?
ps. wiecie, że koźlak jest jednym z kilkudziesięciu piw importowanych przez danię, a uznanych za jedno z 10 najlepszych? I wychodzi teraz na USA!!! Czy nie byłoby fajnie poza uznaniem zagrniacznym mieć także taka markę dostępną w całej Polsce?
oraz 3 pytanak ostanie (bardzo propszę, pomóżcie - ZA NASZĄ I WASZĄ WOLNOŚĆ!):
1. dLACZEGO PIJECIE PIWO CIEMNE? I kTO JE GŁÓWNIE PIJE? kobiety chyba nie...
2. TO SAMO pytanie, DO PIWA JASNEGO.
3. To samo do piwka rubinowego (łamańca)
4. To samo do piwa PASTERYZOWANEGO - bo czemu niby pasteryzowane jest lepsze, bo świeższe, zdrowsze??[/B]
Comment