AMBER się nie wkręci to pewne, mają inny Target. Stawiają na piw raz: zdrowa żywność (Żywe) - niepasteryzowane.
dwa: Koźlak jest na pół piwem ciemnym, więc jeśli postawili na piwo typu bock, nie będą wchodzić jeszcze w portera, bo to nieopłacalne i marketingowo bez sensu.
trzy: Złote lwy - to piwko jasne, lager i reklamuje się tradycją, tradycyjnym ważeniem i świeżością, mimo że pasteryzowane.
wniosek: mają te gatunki, które albo cechuje oryginalność, albo wyjątkowość, albo tradycja. Pozostałe 2 rodzaje (HARde i Amber to siki), więc o nich nie chce pisac nawet. Sam browar tak uważa. Wiem, bo mam z nimi kontakt. Nie liczyłbym więc na portera Z aMBERA W NAJBLIŻSZYM CZASIE.
A mam pytanka do ankiety, pomóżcie mi prosze jeśli zalezy wam na promocji polskich piw (serio mówie) i większej dostępności browaru AMBER:
1. Dlaczego pijecie koźlaka? I dlaczego jak głównie wy (smakosze) wy go pijecie powinjni zapoznać się znim także inni "użytkownicy"? Czy jeśli promować, do kogo najlepiej trafiać?
2. To samo pytanie co powyżej, tylko do piwa "ŻYWE" (wiecie że jest rekomendowane przez SLOW FOOD? - jedyne w PL.)
3. To samo pytanie co powyżej, tylko do piwa "Złote LWY" (jest regionalne, a ma szanse na bycie ogólnopolską marką. Nie chcilibyście? To samo tyczy się Pozostałych dwóch marek!) ?
ps. wiecie, że koźlak jest jednym z kilkudziesięciu piw importowanych przez danię, a uznanych za jedno z 10 najlepszych? I wychodzi teraz na USA!!! Czy nie byłoby fajnie poza uznaniem zagrniacznym mieć także taka markę dostępną w całej Polsce?
oraz 3 pytanak ostanie (bardzo propszę, pomóżcie - ZA NASZĄ I WASZĄ WOLNOŚĆ!):
1. dLACZEGO PIJECIE PIWO CIEMNE? I kTO JE GŁÓWNIE PIJE? kobiety chyba nie...
2. TO SAMO pytanie, DO PIWA JASNEGO.
3. To samo do piwka rubinowego (łamańca)
4. To samo do piwa PASTERYZOWANEGO - bo czemu niby pasteryzowane jest lepsze, bo świeższe, zdrowsze??[/B]
Comment