Witam wszystich
Czytelnikiem biuletynu jestem juz od dobrych kilku lat, ale na forum jak do tej pory nie mialem okazji sie wypowiedziec.
Zacznę z gróbej rury.
Piszę pracę inżynierską o przemyśle piwowarskim, wiadomo temat rzeka, jednakże ja skupiam sie a wlaściwie opracowuję jedynie temat mikrobiologii w browarnictwie.
Stąd moja prośba do znawców tematu i ekspertów. Potrzebuję trochę literatury o drobnoustrojach(bakterie, pleśnie, drożdze) i ich działaniu w kolejnych etapach warzenia piwa, od zebrania jęczmienia aż po kapslowanie butelek
....aha chodzi głównie o te szkodliwe bakterie itp
Czy możecie mi coś polecic? Jestem z Warszawy, wiec np nie moge sie wybrac do czytelni AR w Krakowie
Pozdrawiam
Maciek
Czytelnikiem biuletynu jestem juz od dobrych kilku lat, ale na forum jak do tej pory nie mialem okazji sie wypowiedziec.
Zacznę z gróbej rury.
Piszę pracę inżynierską o przemyśle piwowarskim, wiadomo temat rzeka, jednakże ja skupiam sie a wlaściwie opracowuję jedynie temat mikrobiologii w browarnictwie.
Stąd moja prośba do znawców tematu i ekspertów. Potrzebuję trochę literatury o drobnoustrojach(bakterie, pleśnie, drożdze) i ich działaniu w kolejnych etapach warzenia piwa, od zebrania jęczmienia aż po kapslowanie butelek

Czy możecie mi coś polecic? Jestem z Warszawy, wiec np nie moge sie wybrac do czytelni AR w Krakowie

Pozdrawiam
Maciek
Comment