kupię stop drukarski
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Krzysiu, co Ty chcesz wysadzić?Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla. -
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
Wybuchowa może być tylko pewna odmiana antymonu, który stanowi od 10 do 20% składu stopu drukarskiego Z drukarnią niewiele miałem wspólnego, ale z tego co wiem to już dość dawno nie używa się tego stopu. Można by go próbować zrobić we własnym zakresie, ale nie przychodzi mi do głowy skąd i w jakiej postaci wziąć antymon. Natomiast chyba warto by spróbować ze stopem ołowiu z cyną. Temperatura topnienia tylko nieco wyższa niż drukarskiego, ale nie wiem jak z twardością. Rozumiem, że to ma być "retro" druk i nie wchodzi w rachubę matryca polimerowa?Comment
-
Antymon jest też używany w stopie łożyskowym. Nie wiem tylko w jakich proporcjach. Prawdopodobnie razem z cyną i ołowiem, ale nie wiem co tam jest jeszcze domieszane. Trzeba by zapytać jakiegoś specjalistę od panewek jak oni to robią.Comment
-
Comment
-
K...a, uruchomiłem znajomego, który obracał się dość dużo w starych drukarniach, żeby zapytał, ale dzwonię do niego, żedy dał sobie spokój. Powodzenia w poszukiwaniach i jedz dużo czekolady, To dobrze robi na nerwy. Jak czekolada nie pomoże to może jednak pomyśl o psychoanalityku...Comment
-
K...a, uruchomiłem znajomego, który obracał się dość dużo w starych drukarniach, żeby zapytał, ale dzwonię do niego, żedy dał sobie spokój. Powodzenia w poszukiwaniach i jedz dużo czekolady, To dobrze robi na nerwy. Jak czekolada nie pomoże to może jednak pomyśl o psychoanalityku...
Widzisz, Krzychu, a już mogłeś mieć, co chciałeś, a tak to pozostała czekolada....Comment
-
Ale nie ma złego co by na dobre nie wyszło. Dzięki tobie umówiłem się na piwko z dawno nie widzianym znajomym. Chyba wypada mi podziękować - co czynię. Powodzenia w poszukiwaniach.Comment
Comment