Może ktoś umiałby łopatologicznie opisać jak pokonać problem z WI Fi. System XP karta D-Link G630, siec ogólno dostępna bez zabezpieczeń, karta się łączy, moc sygnału znakomita, szybkośc połączenia 54 Mb/s, jakieś tam pliki są wysyłane a nic mi nie odbiera , przez co nie łączę sie wcale z internetem. Znajomy (z którego kompa teraz korzystam śmiga bez problemu) niestety on ma WiFi wbudowane i nadodatek Viste której się wcale nie łapię)
Problem z kartą Wi Fi
Collapse
X
-
Problem z kartą Wi Fi
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Tagi: brak
-
-
Miałem podobnie, gdy kupiłem notebooka z już zainstalowanym Win2000 i SP4. Ni hu, hu nie łączył. Pod nowo zainstalowanym XP bez SP wsio OK. Jak postawiłem oba na nowo to wszystko działało jak trzeba. Nie wiem jednak w czym leżał problem, choć chętnie się dowiem, bo mieszałem w ustawieniach ile mogłem, by to wyczaić.
U mnie karta PCIMCIA Comtrend/Gigabyte.Last edited by e-prezes; 2008-03-09, 13:11.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzijakieś tam pliki są wysyłane
Swoją szosą, trzeba mieć Grande Cojones żeby robić wifi bez zabezpieczeńDick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziCzyli co konkretnie jest wysyłane? Widzisz cokolwiek w "otoczeniu sieciowym"/"moich miejscach sieciowych"?
Swoją szosą, trzeba mieć Grande Cojones żeby robić wifi bez zabezpieczeń
Natomiast odnośnie pierwszego. Po kliknięciu na ikonke połączenia sieciowego wyskoczyło oknao "Stan: Połączenie sieci bezprzewodowej"
w zakładce ogólne
od góry masz "połączenie" a w tym
stan, sieć, szybkość (54Mb/s) siła sygnału
poniżej jest "aktywność"
tam są pakiety wysłane (liczba rosnie ) i pakiety odebrane (stale zero null 0)
i doopa nie wiem co z tym począć"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
O, to też z chęcią się dowiem o co chodzi. Ja ze swoim Netgear'em dwa dni walczyłem w domu zanim udało mi się go zmusić do działania z routerem Wi-Fi D-link'a właśnie. Natomiast za cholerę nie mogę ustawić laptopa Adeli z WinXP. Objawy są dokładnie takie same jak u Ciebie. Próbowałem już chyba wszystkiego i nie bangla. Zastanawiam się czy aby nie gryzie się z oprogramowaniem Ery. Tyle, że podpięty na sztywno do routera działa bez problemu.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Eeee, myślałem, że pod Linuksem...
Ja miałem trochę jazd z kartą BCM 4318 - łączyła się, a za chwilę połączenie się zrywało. Pomogło zainstalowanie dedykowanych sterowników; winda uruchamia kartę WiFi z własnym sterownikiem "uniwersalnym"...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedziSieć jest w knajpie i jest dostępna dla klientów
Natomiast odnośnie pierwszego. Po kliknięciu na ikonke połączenia sieciowego wyskoczyło oknao "Stan: Połączenie sieci bezprzewodowej"
w zakładce ogólne
od góry masz "połączenie" a w tym
stan, sieć, szybkość (54Mb/s) siła sygnału
poniżej jest "aktywność"
tam są pakiety wysłane (liczba rosnie ) i pakiety odebrane (stale zero null 0)
i doopa nie wiem co z tym począć
Hmm...trochę szukania po omacku, ale wyglada na to, że brakuje zgodności adresów mac...albo jednak jakieś hasło do tej sieci musi być wpisane? a potem zresetowane ustawienia? ja mam wbudowane wifi i vistę właśnie, ale nie zmienia mi to faktu, że czasami łączy wcale nie-automatycznie, ale po konfiguracjach - znaczy : jak napisałeś - wykrywa sieć, informuje, że dostępna, podaje parametry prędkości i ..nic więcej.. ..i wtedy konfiguracja ręczna z wpisywaniem hasła dostępu - nawet jak wolna sieć, jakoweś hasło mieć musi.
Comment
-
-
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi... ja jednak wybrałem najłatwiejszą opcję. Kupiłem nową kartę i teraz net mi śmiga. Czyli okazało się, że to nie konfiguracja a wada karty.Last edited by biermann; 2008-03-16, 13:08."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedziDziękuję za wszystkie podpowiedzi... ja jednak wybrałem najłatwiejszą opcję. Kupiłem nową kartę i teraz net mi śmiga. Czyli okazało się, że to nie konfiguracja a wada karty.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment