Poszukuję browaru do współpracy z nowym lokalem (woj. Kujawsko-Pomorskie)
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus-hurtOTWIERAMY od listopada 2008 PIZERIE-PUB-RESTAURACJE W KUJ-POM W WIEZY CISNIEN 140m2 4 poziomową W CENTRUM MIASTA PRZY TRASIE E5 POZNAN-GDANSK
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus-hurtmile widziane równiez opinie forumowiczow z jakim browarem warto sie zwiazac a ktorego unikac jak ognia.
Jeżeli to pierwsze to kontaktuj się z przedstawicielami koncernów piwowarskich (Carlsberg Polska, Grupa Żywiec, Kompania Piwowarska, Royal Unibrew Polska). Zaproponują ci najpopularniejsze lagery jakie zna z reklam cała Polska. Jednak nie będzie to nic nadzwyczajnego (prawie wszędzie jest bowiem: Harnaś, Redd's, Tatra, Karmi, Tyskie, Żywiec, Heineken, Lech, Żubr, Carlsberg, Okocim, Pilsner Urquell, Warka).
Jeżeli jednak interesuje cię wyróżnienie się z tłumu to proponuje poszukać kontaktu z browarami regionalnymi z twojej okolicy. W województwie kujawsko-pomorskim jest to Krajan (Trzeciewnica pod Nakłem). W województwie wielkopolskim najbliżej Żnina będą to Czarnków (Czarnków) i Fortuna (Miłosław). Z dalszych rejonów Polski interesujący jest Amber (Bielkówko pod Gdańskiem) z województwa pomorskiego.
Tutaj masz mapkę poglądową na temat browarów w Polsce autorstwa jednego z forumowiczów radoma.
Browary w PolsceComment
-
dzieki za podpowiedz,jednak nie wiem czy warto sie związać z małym browarem ponieważ wieza cisnień luksusowa pizzeria w centrum miasta przy głownej drodze E5 to jest jednak prestiż również dla browaru więc pewnie lepiej zapłacą i wyposażą tak mi się wydaję.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzuComment
-
Dla mnie bardzo ciekawym związkiem frazeologicznym jest "luksusowa pizzeria". Niemalże tak zabawnym, jak "ekskluzywna budka z kurczakami z rożna" bądź "prestiżowy kebab w podziemiach Dworca Centralnego". Mam nadzieję, że czasy w których pizza kojarzyła się komukolwiek z luksusem lub prestiżem odeszły już na zawsze.Comment
-
Arcy, masz rację i nie masz racji.
Pizza to faktycznie jedzenia dawnej włoskiej biedoty, przez nią wymyślone. Dla większości jest to nadal dosyć prostacka potrawa.
Ale tutaj
opisują, że w monachijskich pięciogwiazdkowych hotelach (ze zdziwieniem i wewnętrznymi oporami) pootwierano pizzerie dla arabskich księżniczek.Comment
-
Zwłaszcza, że teraz pizze zamawia się przez telefon. Lokal w wieży ciśnien może przyciągnął by mnie ze dwa razy a potem to już tylko telefon.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Dziekuje wszystkim za podpowiedzi napewno będa przydatne,miejsce moze faktycznie nie odpowiednie do tego zapytania ale wyszukiwwarka wskazała mi ta strone i z niej skorzystałem.
ciekawe spostrzeżenie jest kolegi ze do wieży poszedłby z dwa razy a później telefon no powiem szczerze ze dałeś tu do myślenia,będe sie głowił jak tego uniknąć i czym przyciągnąć na wiekszą ilość wizyt przyszłych klientów.
PozdrawiamComment
-
Co innego restauracja z dobrym, niezbyt drogim jedzeniem.
A zreszta kto teraz na jedzeniu zarabia w knajpach? Teraz zarabia się na organizacji wesel, chrzcin, komuni itd.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ciekawa konstrukcja gramatyczno-interpunkcyjnaToruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Comment
-
Spokoj, nie jebcie chlopaka, bo sie sfrustruje i schowa do kata
Powtorze za innymi, w dzisiejszych czasach najwazniejszy jest dobry pomysl - jesli chcesz, zeby klienci zapamietali twoj przybytek i odwiedzali go czesciej niz raz do roku, to musisz zaproponowac im cos, czego nie znajda nigdzie indziej. IMO dobrym rozwiazaniem byloby wprowadzenie kilku opcji: np. Brok(koncernowe i w okolicy szeroko kojarzone) i Czarnkow, badz Bielkowko dla koneserow. Jesli chcesz dowiedziec sie wiecej od ludzi troche bardziej zaawansowanych w tym biznesie, to warto zagadac np. z uzytkownikiem Jarasty.Last edited by peixe; 2008-09-23, 16:43.Comment
Comment