Poszukuję browaru do współpracy z nowym lokalem (woj. Kujawsko-Pomorskie)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer

    Piwem koncernowym nie podniesiesz sobie prestiżu. Te czasy już się kończą.
    O, to to. Nic dodać, nic ująć. Prestiżu doda piwo, którego nikt w okolicy nie ma, a jest smaczne.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2795

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus-hurt
      OTWIERAMY od listopada 2008 PIZERIE-PUB-RESTAURACJE W KUJ-POM W WIEZY CISNIEN 140m2 4 poziomową W CENTRUM MIASTA PRZY TRASIE E5 POZNAN-GDANSK
      Podejrzewam, że tą miejscowością jest Żnin.

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus-hurt
      mile widziane równiez opinie forumowiczow z jakim browarem warto sie zwiazac a ktorego unikac jak ognia.
      Kluczową sprawą jest czy chcesz mieć piwo takie jak większość restauratorów czy też się wyróżniać.
      Jeżeli to pierwsze to kontaktuj się z przedstawicielami koncernów piwowarskich (Carlsberg Polska, Grupa Żywiec, Kompania Piwowarska, Royal Unibrew Polska). Zaproponują ci najpopularniejsze lagery jakie zna z reklam cała Polska. Jednak nie będzie to nic nadzwyczajnego (prawie wszędzie jest bowiem: Harnaś, Redd's, Tatra, Karmi, Tyskie, Żywiec, Heineken, Lech, Żubr, Carlsberg, Okocim, Pilsner Urquell, Warka).

      Jeżeli jednak interesuje cię wyróżnienie się z tłumu to proponuje poszukać kontaktu z browarami regionalnymi z twojej okolicy. W województwie kujawsko-pomorskim jest to Krajan (Trzeciewnica pod Nakłem). W województwie wielkopolskim najbliżej Żnina będą to Czarnków (Czarnków) i Fortuna (Miłosław). Z dalszych rejonów Polski interesujący jest Amber (Bielkówko pod Gdańskiem) z województwa pomorskiego.

      Tutaj masz mapkę poglądową na temat browarów w Polsce autorstwa jednego z forumowiczów radoma.
      Browary w Polsce

      Comment

      • zAjkA
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1089

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus-hurt
        dzieki za podpowiedz,jednak nie wiem czy warto sie związać z małym browarem ponieważ wieza cisnień luksusowa pizzeria w centrum miasta przy głownej drodze E5 to jest jednak prestiż również dla browaru więc pewnie lepiej zapłacą i wyposażą tak mi się wydaję.
        Z takim podejsciem to zmykaj do KP. Gdybyś chcoć trochę pomyslał dzięki współpracy choćby z Amberem bądź innym małym browarem zyskałbyś na prestiżu a tak twój lokal będę omijał szer5okim łukiem skoro prestiżem ma być np. "nasze najlepsze"
        Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

        Comment

        • arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

          #19
          Dla mnie bardzo ciekawym związkiem frazeologicznym jest "luksusowa pizzeria". Niemalże tak zabawnym, jak "ekskluzywna budka z kurczakami z rożna" bądź "prestiżowy kebab w podziemiach Dworca Centralnego". Mam nadzieję, że czasy w których pizza kojarzyła się komukolwiek z luksusem lub prestiżem odeszły już na zawsze.

          Comment

          • pieczarek
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.06
            • 5011

            #20
            Arcy, masz rację i nie masz racji.
            Pizza to faktycznie jedzenia dawnej włoskiej biedoty, przez nią wymyślone. Dla większości jest to nadal dosyć prostacka potrawa.
            Ale tutaj

            opisują, że w monachijskich pięciogwiazdkowych hotelach (ze zdziwieniem i wewnętrznymi oporami) pootwierano pizzerie dla arabskich księżniczek.

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
              Mam nadzieję, że czasy w których pizza kojarzyła się komukolwiek z luksusem lub prestiżem odeszły już na zawsze.
              Zwłaszcza, że teraz pizze zamawia się przez telefon. Lokal w wieży ciśnien może przyciągnął by mnie ze dwa razy a potem to już tylko telefon.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • markus-hurt
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2008.09
                • 4

                #22
                Dziekuje wszystkim za podpowiedzi napewno będa przydatne,miejsce moze faktycznie nie odpowiednie do tego zapytania ale wyszukiwwarka wskazała mi ta strone i z niej skorzystałem.
                ciekawe spostrzeżenie jest kolegi ze do wieży poszedłby z dwa razy a później telefon no powiem szczerze ze dałeś tu do myślenia,będe sie głowił jak tego uniknąć i czym przyciągnąć na wiekszą ilość wizyt przyszłych klientów.
                Pozdrawiam

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus-hurt
                  ciekawe spostrzeżenie jest kolegi ze do wieży poszedłby z dwa razy a później telefon no powiem szczerze ze dałeś tu do myślenia,będe sie głowił jak tego uniknąć i czym przyciągnąć na wiekszą ilość wizyt przyszłych klientów.
                  Pozdrawiam
                  Jeżeli będziesz miał tam tylko pizze to nie widzę potrzeby chodzić, zwłaszcza teraz z jesienne zimne dni. Tylko telefon.

                  Co innego restauracja z dobrym, niezbyt drogim jedzeniem.

                  A zreszta kto teraz na jedzeniu zarabia w knajpach? Teraz zarabia się na organizacji wesel, chrzcin, komuni itd.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • pirackamuza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.12
                    • 1908

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus-hurt
                    ciekawe spostrzeżenie jest kolegi ze do wieży poszedłby z dwa razy a później telefon no powiem szczerze ze dałeś tu do myślenia,będe sie głowił jak tego uniknąć i czym przyciągnąć na wiekszą ilość wizyt przyszłych klientów.
                    Ciekawa konstrukcja gramatyczno-interpunkcyjna
                    Toruń przeprasza za Radio Maryja
                    www.bobofruty.pl

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19258

                      #25
                      ale się czepiacie...

                      Comment

                      • pirackamuza
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1908

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                        jeszcze jeden sęp.
                        Ten, co się nie czepia...
                        Toruń przeprasza za Radio Maryja
                        www.bobofruty.pl

                        Comment

                        • peixe
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2008.03
                          • 115

                          #27
                          Spokoj, nie jebcie chlopaka, bo sie sfrustruje i schowa do kata

                          Powtorze za innymi, w dzisiejszych czasach najwazniejszy jest dobry pomysl - jesli chcesz, zeby klienci zapamietali twoj przybytek i odwiedzali go czesciej niz raz do roku, to musisz zaproponowac im cos, czego nie znajda nigdzie indziej. IMO dobrym rozwiazaniem byloby wprowadzenie kilku opcji: np. Brok(koncernowe i w okolicy szeroko kojarzone) i Czarnkow, badz Bielkowko dla koneserow. Jesli chcesz dowiedziec sie wiecej od ludzi troche bardziej zaawansowanych w tym biznesie, to warto zagadac np. z uzytkownikiem Jarasty.
                          Last edited by peixe; 2008-09-23, 16:43.

                          Comment

                          Przetwarzanie...